27. mars 2018 lanserte Apple en ny 9,7-tommers iPad. Apple ønsker å appellere til skoleungdommer og studenter med sin nye iPad, først og fremst ved å ha støtte for Apple Pencil. Dermed vil den nye iPad kunne brukes til håndskrevne notater og til kreativt arbeid med tegninger. Apple har også forbedret ytelsen ved å bruke A10 Fusion - brikken som brukes i iPad Pro.

2018 utgaven av Apple iPad 9,7 tommer er den 6. generasjon av iPad fra Apple. Foto skjermdump fra Apple.com/no. 

Det er alltid spennende når Apple lanserer nye produkter, og iPad har lenge vært et suksess produkt for Apple sammen med iPhone. Vi har hatt stor glede av iPad i hjemmet i mange år, men årets lansering er ikke en "revolusjonerende" oppgradering fra 2017 modellen.

Apple har satt inn A10 chip med 4 kjerner utrustning, noe som gjør den raskt til å håndtere spill og grafisk kreativitet. Det må imidlertid sies at chippen er ikke ny, men 2 år gammel. Apple vil nok lansere sine nyeste chipper i Pro versjonene først, slik at pro versjonene fremdeles vil kunne selge godt fremover, da de normalt skal være bedre på alle områder.

Apple Pencil støtten fortjener selvsagt å kunne brukes på iPad 9,7 tommer versjonen, De fleste studenter eller skoleelever vil nok sette pris på Apple Pencil funksjonalitet, mens vi sofa surfere vil neppe benytte oss mye av pennen.

Apple iPad 2018 støtter nå Apple Pencil og har forbedret prosessor. Foto skjermdump fra Apple.com/no.  

Ut over dette har iPad 9,7" identisk spesifikasjon sammenlignet med 2017 utgaven. Hvis du ikke trenger eller har behov for Apple Pencil vil du med andre ord nå kunne få en utrolig god pris på fjorårets iPad, da den nye iPad er prissatt gunstig fra NOK 3 490.

Standard lagring burde kanskje kommet i 64G og ikke med 32G, men for de fleste av oss er nok 32G helt greit.

IPad er et fantastisk nettbrett, den har en stor Retina-skjerm, nå med A10 Fusion-chip, avanserte sensorer, uovertruffen bærbarhet, brukervennlighet og et batteri som varer hele dagen.

Du kan lese mer om iPad 2018 her.

Related Post

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.