Jesus Revolution

Tormod

Jesus Revolution (2023) er en film basert på den sanne historien om den åndelige oppvåkningen tidlig på 1970-tallet som begynte blant en gruppe hippier i sørlige California. Filmen hadde kinopremiere i USA den 24. februar 2023. Selv om den mottok blandet kritikk fra anmeldere, tjente den $54 millioner på verdensbasis til tross for et produksjonsbudsjett på $15 millioner.

Fredag 25. august 2023 hadde den premiere på norske kinoer. I Norge ble filmen vist på 92 kinoer og rundt 10.400 har sett den iht. den kristne nettavisen Verdinytt.no. I skrivende stund er filmen tilgjengelig på ulike strømme tjenester.

Lonnie Frisbee f.1949-1993 (Spilt av Jonathan Roumie) var en karismatisk evangelist som opptrådt i hippiklær og som var med å starte Jesus vekkelsen blant hipper på 70-tallet. Foto: Dan Anderson / Jesus Revolution.

Innblikk i den kristne vekkelsesbevegelsen som spredte seg blant hippier på 1970-tallet 

Filmen er basert på den selvbiografiske boken med samme navn, skrevet av Greg Laurie. I filmen følger vi tenåringen Laurie (Joel Courtney), den kristne hippien Lonnie Frisbee (Jonathan Roumie) og pastoren Chuck Smith (Kelsey Grammer) som aktivt deltar i Jesus-bevegelsen i California på slutten av 1960-tallet.

I 1968 står den sørlige California-pastoren Chuck Smith overfor utfordringer med å nå den yngre hippiegenerasjonen. Datteren Janette gir skyss til hippie-veifarende Lonnie Frisbee, som introduserer Chuck for bandet Love Song. Sammen starter de en vellykket bevegelse for å nå ut til hippier. Samtidig rømmer high school-eleven Greg Laurie fra militærskolen, opplever rusmidler, men finner til slutt veien tilbake til troen gjennom Lonnie Frisbees forkynnelse. Greg og Cathe spiller sentrale roller i vekkelsesbevegelsen, til tross for personlige utfordringer.

Pastor Chuck Smith i Calvary Chapel ( Sonja Burpo) åpnet både hjemmet og kirken for frelste hippier. Foto: Dan Anderson / Jesus Revolution.

Filmfakta

Jesus Revolution (2023)
Genre: Drama, Familie, Religion
Utgivelse år: 25. august 2023 (Kino i Norge)
Regissør: Brett McCorkle, jon Erwin
Manus forfatter: Ellen Vaughn, Greg Laurie, Jon Gunn, Jon Gunn
Produsent (selskap): Lionsgate
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2t.
Anbefalt alder: 6 år.
Utmerkelser: 

Har du ikke sett denne, så anbefaler jeg denne filmen for hele familien.
Jeg synes filmen fortjener en god terningkast 5.

Kjøp filmen (Priser feb 2024):
– Platekompaniet.no: 297 kr DVD. (NB: Krever sonefri DVD-spiller)
– AppleTV: 99kr.
YouTube: 159 kr. HD

Filmen kan leies: (Priser feb 2024)
Blockbuster.no: 59kr.
YouTube: 59kr. (HD)
– Apple TV: 49 kr.
– New Faith Network: Ikke tilgjengelig.

Se trailer nedenfor.

kristenfilm.no kan du også lese mer om filmen, og finne flere kristne filmer.


Tips! Liker du denne typen film anbefaler jeg filmen Miracles from Heaven.

Sist oppdatert 4. februar 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.