Ødemarkens menn – vilt og vågalt

Tormod

Oppdatert:

Ødemarkens menn ( Eng. Montain Men) er en amerikansk reality-tv-serie på History-kanalen som hadde premiere den 31. mai 2012. Det er et program som handler om ulike mannfolk som lever og jakter i ødemarken. De lever helt på grensen til hva som er menneskelig. Dette er et spennende program som begeistrer og som viser hvor tøft det er å leve milevis fra sivilisasjonen.

Ødemarkens menn er en spennende og vill serie. Bilde hentet fra Youtube promo video på TV2 Zebra.

Hovedpersonene i serien Ødemarkens menn

Ødemarkens menn er fortellinger om hvordan Eustace Conway, Morgan Beasley, Tom Oar, Rich Lewis, Kyle Bell, og Marty Meierotto overlever i knallharde omgivelser. Vi følger disse menn i Alaska  North Carolina, Montana og Arkansas, milevis unna den moderne sivilisasjonen.

Ødemarkens menn viser oss fascinerende jakt-teknikker 

Det å se hvordan de lever av naturen i moderne tid er fascinerende. Det er og blir en livsstil. Her kan man se og lære hvordan jakt-teknikker virker. Her fanges bevere og dyr av alle slag, hvor det alltid er en kamp mot naturkreftene og årstidene. Spesielt den knalltøffe vinteren. Et annet viktig budskap er at de ikke jakter mer enn det naturen tåler. Dermed kan jakten pågå i år etter år, uten at noe dyr blir overbeskattet.

Serien viser at mennesker, til og med i dagens moderne samfunn, kan overleve og leve et rikt liv langt ute i naturen.

Programmet sendes på TV2 Zebra

Programmet er laget av History Channel, og sendes også på TV2 Zebra med norsk kommentator. Det er laget fem sesonger og du kan se alle episodene i reprise av sesong 2, 3 og 5  med på TV2 Sumo. Det er også laget sesong 6, som trolig også snart vil komme på norsk TV.

Bli med på en reise i villmarken! 


Tips! Andre naturprogrammer i samme sjanger og som jeg kan anbefale er programmene om Monsen på villspor, som jeg også har skrevet om.

Sist oppdatert 2. april 2023

9 kommentarer om “Ødemarkens menn – vilt og vågalt”

 1. Hvorfor har alle fangstredskapene betegnelsen feller? Jeg er ingen stor jeger, men jeg ser jo at bever fanges i saks. Det samme gjelder mår og gaupe. Kun en gang har jeg sett bruk av snare, mens jeg ennå ikke har sett feller brukt. Jeg må imidlertid legge til at jeg sikkert ikke har sett alle episodene. Er det kanskje oversetterens manglende peiling på jaktredskaper og jakt generelt, eller manglende evne til å forstå originalspråket som er årsaken?

  Nå har jeg nærmest sluttet å se på Ødemarkens menn. Det er jo for det meste repriser som sendes.

  Svar
  • Hei. Jeg har ikke lagt merke til den norske oversettelsen av de ulike fangstredskapenes som brukes i serien. Oversettere burde nok bruke riktig benevnelse på de forskjellige fangstmetodene. Hva det skyldes er ikke godt å si, men for alle som elsker jakt blir dumt at man bruker «feller» som fellesbetegnelse hele tiden. Jeg synes også det er mye reprise, men håper snart de sender sesong 6.

   Svar
 2. Nå som tv2 og dermed zebra er borte for mangen, noen som vet hvilke andre kanaler i altiboks hvor serien kan ses på?

  Svar
  • Hei Frode! Jeg har sjekket litt på Altiboks og de ulike kanaler der, men jeg kan ikke finne den på andre kanaler på dette tidspunkt, så trist at vi har mistet TV2 Zebra hvor denne flotte serien gikk. Siden jeg ser mye på TV2 så har jeg opprettet et abonnement på nettet, og kan da bruke TV2 appen på Altiboksen. Det koster jo litt «ekstra» dessverre. Ha en fin dag videre.

   Svar
  • Hei Ingrid. Etter at jeg har google serien litt, så er det klart at det er et film-team som følger de ulike deltagere. De er med andre ord ikke «alene» i ødemarken. Serien har allikevel begeistret mange over hele verden.

   Svar
 3. Synes mest synd på fotografen i denne serien. Han må følge etter og foran en som liksom sliter seg fram . HAHAHA

  Svar
  • Det eneste jeg kommer på i forbifarten er programmet på NRK som het: Der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Det var om mennesker som bodde helt isolert på øde plasser, helt for seg selv. Programmet gikk over mange sesonger, så det går an å bo ganske så avskjært fra sivilisasjonen, også her i Norge. Om det blir akkurat som » Ødemarkens Menn» er vel kanskje å ta litt hardt i, men ganske nærme.

   Håper dette var noenlunde greit svar.
   Takk for at du leser min blogg.

   Vennlig hilsen
   Tormod Gundersen.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.