Anders & Kaitlin – Scandinavia’s No. 1 Food & Travel Blog

Tormod

Oppdatert:

Anders & Kaitlin er en helt unik restaurant & reiseblogg. Jeg kjente ikke til historien om Anders Husa og Kaitlin Orr før jeg nylig leste en artikkel om dem i Stavanger Aftenblad [Magasinet 04.11.2023*]. Det var fascinerende lesning, og jeg ble mektig imponert over hvordan Anders for syv år siden sa opp jobben som selger i Dagbladet, solgte leiligheten i Oslo og satset alle sparepengene sine på sin store hobby og lidenskap – nemlig det ypperste innen matopplevelser! Ikke bare det, men han har også klart å gjøre hobbyen om til sitt levebrød. *Krever abonnement.

Skjermbilde av nettsiden til Anders & Kaitlin andershusa.com (tatt 7.november 2023).

Fra matoppskrifter til Mat & reiseblogg

I begynnelsen la Anders ut matoppskrifter, men han likte bedre å reise rundt på eksklusive restauranter og nyte og ta bilder av de herligste retter han fikk servert. Derfor begynte han å lage lister og reiseguider over restauranter og spisesteder han ville anbefale til sine leserne. Dermed var Mat & reisebloggen et faktum. Bloggen har vunnet en rekke priser og har vært en ledende kilde til informasjon om den nordiske mat-arena i over et tiår.

Kostbar hobby ble jobb

Jeg har selv spist på Tango restaurant [Les mer] og det var en stor matopplevelse som jeg aldri vil glemme! Så jeg kan godt forstå Anders sin lidenskap og interesse for mat, men den kostbare hobbyen måtte også innbringe jevne inntekter. Hans utdannelse som markedsfører bidro til at dette også falt på plass etter hvert. Nå kommer inntektene fra reklame på YouTube og annonser for samarbeidspartnere på bloggen og andre sosiale medier. Salg av foto og video til destinasjoner og hoteller gir også kroner i kassen. I tillegg kommer matklubben The Hungries hvor klubbens medlemmer betaler en medlemsavgift. Flesteparten av de 500 medlemmene kommer fra Norge, Danmark og USA. Klubben tilbyr tre typer medlemskap, som gir forskjellige muligheter, alt etter interesse og ønske.

De har nå en samlet følgerskare på nesten en halv million mennesker, inkludert bloggen, YouTube og Instagram – @andershusa og @carnivorr [1].

Anders Husa og Kaitlin Orr to mat- og reisebloggere som driver den største og mest innflytelsesrike restaurantfokuserte reiseblogg i Skandinavia. Bilde tatt av ©Jason Henry, og lagt ut med tillatelse fra Andershusa.com.

Svært privilegerte – men det er mye hard jobbing også!

Anders og Kaitlin reiser verden rundt og besøker de mest eksklusive restaurantene og smaker på de mest delikate rettene. For oss som lesere høres dette ut som drømmejobben! Imidlertid avslører Anders i en samtale med Stavanger Aftenblad at til tross for å tilbringe hele 140 dager i året på reise, er det også et betydelig nivå av hardt arbeid involvert.

– Det er på mange måter drømmejobben, men den er mye mer omfattende enn folk tror. På sosiale medier vises bare det ferdig utvalgte og redigerte innholdet, så for publikum ser det sikkert ut som vi er på ferie hele året.

– Hvis jeg redigerer video i to uker i strekk, blir jeg møkklei og har lyst til å gjøre noe annet…

Intervju med Anders Husa, Stavanger Aftenblad, Magasinet 04.11.2023.

Fult utbytte – bli medlem i The Hungries

Du kan selvsagt besøke restaurantene og smake på rettene Anders & Kaitlin anbefaler på sin blogg, men ønsker du å løfte matopplevelsene og lidenskapen til nye høyder kan du bli med i deres eksklusive matklubb «The Hungries.»Opprinnelig tenkte Anders at klubben skulle være en arena for dem å gi råd til medlemmene, men i virkeligheten har det vist seg at gjennom klubben, deler medlemmene også verdifulle råd og tips med Anders & Kaitlin.

– Da vi startet matklubben, tenkte vi: Nå har folk muligheten til å bli kjent med oss og få tips av oss, oss, oss. Men realiteten er at medlemmene i matklubben har gitt oss utrolig mye verdifull informasjon. Nå har vi mange folk som elsker mat, og bor i ulike byer i verden, som anbefaler hvor vi skal spise når vi kommer der: Vi er ikke alltid enige, men får ofte veldig bra tips fra folk.

Intervju med Anders Husa, Stavanger Aftenblad, Magasinet 04.11.2023.

Det at medlemmene kan samhandle, diskutere, og gi hverandre nyttige tips til restauranter og favorittretter, gjør klubben svært nyttig for alle medlemmene.

Hvorfor trenger jeg Anders & Kaitlin sin blogg

1. Flotte turer og opplevelser – men ofte skuffet over maten!

Jeg og min kone har besøkt Stockholm og København. Vi elsket Stockholm [les mer] og København [Les mer] og vi fikk oppleve mye av det byene har å tilby. Alt fra fantastiske båtturer, omvisning i gamle kirker, Den lille havfrue, Skibene på Holmen, Gamla stan, gågater, museum, eksklusive og nostalgiske butikker. Ja, vi har virkelig gledet oss over det vi har opplevd i byene, men hver gang har vi blitt litt skuffet over maten.

Etter en lang og begivenhetsrik dag har vi ofte endt opp med å spise på den nærmeste restauranten uten å ha søkt anbefalinger på forhånd. Dessverre har dette resultert i skuffende matopplevelser som ikke har stått i stil med resten av byens opplevelser. Kjenner du deg igjen? Middagen skal jo være prikken over i-en etter en fantastisk dag på ferie, ikke sant?

Nå er det slutt på å kaste bort penger på dårlige matopplevelser! Anders & Kaitlin har avslørt skjulte perler – restauranter som serverer de mest delikate rettene, laget med de fineste råvarene av dyktige kokker. Disse stedene vil garantert gi deg en smaksopplevelse du aldri vil glemme.

Du lurer kanskje på prisen? Når det gjelder priser, er det verdt å nevne at Anders & Kaitlin gir deg et bredt utvalg av anmeldelser.

– Vi prøver å ha hele spekteret: Fine dining, uformelle steder, gatemat, hamburger, pizza og kafeer, vinbarer og cocktailbarer. Målet er å vise folk veien til de beste matopplevelsene verden over.

Intervju med Anders Husa, Stavanger Aftenblad, Magasinet 04.11.2023.

2. Billige restauranter kan bli kostbart – for kropp og sjel

Mange betaler et stort beløp for feriereiser med luksuriøse hoteller og en rekke kostbare opplevelser, som leiebil, motorsykkel, vannscootere, båtturer, tivoli og fornøyelsesparker, med mer. Imidlertid ender altfor mange familier opp med å velge McDonald’s når det kommer til måltider, enten det er for å «spare» eller for å holde kostnadene så lave som mulig. Hvem har ikke opplevd eller kjenner noen som har fått ferien ødelagt eller blitt sengeliggende noen dager på grunn av matforgiftning?

Restaurantene Anders & Kaitlin anbefaler har fått utmerkelser – ofte Michelin stjerne, og har blitt testet av Anders & Kaitlin selv, samt at de også hører på innspill fra medlemmene i matklubben. Derfor kan du være rimelig trygg på at stedene Anders & Kaitlin anbefaler er noe av det tryggeste når det gjelder fare for matforgiftning.

3. Jeg har fått mange tips til restauranter jeg ikke visste eksisterte i Stavanger og Sandnes

Jeg trodde jeg kjente til de fleste restaurantene i Stavanger og Sandnes, men der tok jeg skrekkelig feil. Etter å blitt kjent med bloggen til Anders & Kaitlin har jeg funnet mange restauranter jeg ikke visste eksisterte engang. Nå har jeg en lang liste med spisesteder jeg ønsker å prøve.

Anders & Kaitlin sin Food & Travel Blog

Bloggsiden er strukturert på en ryddig og oversiktlig måte! Det som virkelig skiller seg ut med denne bloggen, er den smarte organiseringen av restauranter etter land og by, i tillegg til at de er plottet på kartet. Dette gjør det raskt og enkelt å finne frem! Selvfølgelig får du også all nødvendig informasjon, som adresse og telefonnummer, slik at du kan ringe for å reservere bord. Hvis restauranten har en nettside, er den også tilgjengelig, slik at du kan utforske mer, sjekke den nyeste menyen og bestille bord online. Det er virkelig en brukervennlig opplevelse for alle matentusiaster!

Anders & Kaitlin Food & Travel Blog gir deg all praktisk informasjon – telefon nummer, adresse, nettside, Facebook side, og Instagram konto til restaurantene.

Fantastiske bilder og videoopptak

Anders og Kaitlin har virkelig innsett viktigheten av å levere bilder av aller høyeste kvalitet! For matentusiaster som oss, er det avgjørende med bilder som formidler smaken og kvaliteten på rettene. Anders skuffer absolutt ikke på dette punktet! Hans bilder er intet mindre enn fantastiske – preget av enestående kvalitet, perfekte lysforhold og en unik evne til å fange essensen av retten. Med hans fotografiske ferdigheter føles det som om du står ansikt til ansikt med hver delikatesse. Ren nytelse for øynene!

Skjermbilde 13. nov. 2023 av Sabi Omakase viser hvor høy kvalitet det er på bildene på Anders & Kaitlin Food & Travel blog.
Videoopptak av Anders & Kaitlin sin Food & Travel Blog 13. november 2023 av Tormod Gundersen. 

Anders begrenser seg ikke bare til å skape fantastiske bilder. Han går et skritt videre ved å produsere unik videomateriale. Dette gir oss lesere nærkontakt med rettene og lar oss utforske restaurantene og atmosfæren. Jeg har aldri smakt fersk sushi på en førsteklasse restaurant, men etter å ha sett videoen av Sabi Omakase, ble jeg overbevist! Denne restauranten må vi definitivt prøve en gang!

Anders & Kaitlin Food & Travel Blog – Da de besøkte Sabi Omakase i Stavanger, i Pedersgata 38.

Podcast – Fysen med Anders Husa

Ønsker du å høre mer om historien bak Anders & Kaitlin Food & Travel Blog og noen av Anders favoritt restauranter kan du høre intervjuet på Podcast – Fysen med Anders Husa. Utrolig gøy og inspirerende.

Konklusjon og anbefaling

Anders & Kaitlin sin Food & Travel Blog er mektig imponerende, og er en restaurantguide jeg kommer til å ha stor nytte av fremover. Her vil du garantert finne restauranter du kommer til å like, og som kommer til å gi deg matopplevelser du aldri før har opplevd, uansett hvor du er på reise i verden.

De er profesjonelle, kunnskapsrike og er virkelig engasjert. Innhold, bilder og video er av ypperste kvalitet, og deres entusiasme skinner igjennom alt de gjør. Jeg kontaktet Anders og fikk raskt hjelp og svar på mine spørsmål. Det blir utrolig spennende å følge med videre på bloggen, og jeg som er så glad i mat, må jo også blir medlem i matklubben. Hvem vet? Kanskje blir det en mat-tur sammen med Anders og flere av klubbens matelskere i fremtiden..?

Tormod GundersenPrivat blogger
Anders & Kaitlin Facebook 8 mars 2022.

Anders & Kaitlin
Food & Travel Blog


Anders Husa (f. 1984) fra Sandnes er en norsk matskribent og blogger som er kjent for å dele bilder, video og anmeldelser av restauranter også på sosiale medier. Husa arbeider sammen med sin forlovede Kaitlin Orr, og sammen har det startet matklubben The Hungries. De samarbeidet med ulike mat- og reiselivsrelaterte merkevarer, og er anerkjent for sin kunnskap om mat.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.