Kaffehuset i Stavanger

Tormod

Oppdatert:

Kaffehuset i Stavanger

Kaffehuset i Stavanger ligger i Østervåg 14 og ble etablert i 1971. Når man entrer butikken bli man møtt av en herlig nykvernet kaffelukt. Butikken er liten i størrelse og nostalgisk. Du fraktes raskt mange ti-år tilbake og du føler du får hele kaffehistorien servert i fanget. Her er det utstilt alt du kan tenke deg av gammelt kaffeutstyr og tilbehør som dekorasjon.

Kaffehuset i Stavanger

Credit @KaffehusetAS – Bilde hentet fra Facebook siden til Kaffehuset AS. 

Kaffehuset i Stavanger på Facebook

Kaffehuset AS har egen Facbook side hvor man kan få innblikk i hva som selges og mange gode råd og tips fra publikum og eiere. Medarbeideren er vennlige og behjelpelig. De kan kaffe, og gir gode råd og tips til hva du kan velge. Er du glad i den svarte drikken er det vanskelig å komme seg ut uten en poste nykvernet kaffe i hånden. Jeg testet en kaffe fra Kenya som heter Gatugi.

250g nykvernet kaffe fra Kenya som heter Gatugi koster 125kr. Foto: Tormod Gundersen. 

Dyr kaffe – men spennende alternativer

Å kjøpe nykvernet kaffe fra Kaffehuset er en kostbar affære og jeg måtte betale 125kr for 250g. Vel, jeg skjønner at de som jobber der også skal leve, men prisene er vel 3-4 ganger mer hva man betaler for en 250g Evergood filtermalt pakke,  som koster 33,90 kr på Europris.

Kaffehuset i Stavanger

Katugi filterkaffe nykvernet og klart til å gå i Moccamasteren. Foto: Tormod Gundersen.

Konklusjon: Ønsker du en annerledes kaffeopplevelse enn den tradisjonelle bør du prøve kaffehuset. Her får du høy kvalitet og en ny vri på smaken. Kaffehuset åpner opp en ny verden av smaker, og for oss kaffeelskere er butikken som et skattekammer. Er det verdt det? Både ja og nei. Ikke hver gang, kanskje! Det er i alle fall stor sjanse for at du kommer tilbake, og at du finner din drømme kaffe som ikke alle andre har.

Husk kaffe er avhengighetsskapende på en god måte…

Besøk gjerne nettsiden til kaffehuset.


Tips! Les hvordan du får perfekt blandingsforhold mellom vann og kaffe, her.

Sist oppdatert 4. april 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.