Alle bør ha litt førstehjelpsutstyr i hjemmet. I bilen er det påbudt, men i hjemmet er det vel så viktig. De fleste av oss har som regel litt plaster, bandasjer og salver, som altfor ofte ligger spredt rundt. Jeg har ofte kuttet meg i fingeren på kjøkkenet, og må begynne å lete etter plasteret. Er det på badet? I kommoden? I nattbordskuffen eller i garderobeskapet?

Du bør ha førstehjelpsutstyr i hjemmet. Her en min førstehjelps- væske fra Norsk Folkehjelp.

Samle alt førstehjelpsutstyr på en plass

Det viktigste er å samle alt førstehjelpsutstyr på en plass. Mange investerer i et medisinskap, og det er supert hvis man har plass. Fordelen er at små barn ikke får i tak medikamenter eller noe som kan skade dem. Et slik skap ser imidlertid ikke alltid så pent ut, hverken på badet eller i boden. Et vel så godt alternativ er å investere i en førstehjelpsveske eller et førstehjelpsskrin.

Kjøp en førstehjelpsveske eller skrin hvor du kan supplere med eget utstyr. 

Når du kjøper en førstehjelpsveske eller et skrin kan du være trygg på at den inneholder det mest viktigste du trenger. Det bør være nok plass så du kan supplere med eget utstyr. Jeg har erfart at det veldig kjekt å ha litt ekstra oppi.

Tips du kan supplere med:

En liten saks til å klippe plaster på rull, bandasjer mv.
Gnagsårplaster.
En liten antibac gel.
Pinsett.
Termometer.
Et par sikkerhetsnåler.
Øyedråper.
Engangshansker for medisinsk bruk (Vinyl, Nitril, Latex).
Nesespray.
Paracetamol.

Fyll opp førstehjelpsutstyret jevnlig

Det er viktig å sjekke vesken regelmessig for å fylle opp igjen elementer som har blitt brukt, og å erstatte utstyr som her veldig gamle.

Innholdet i pakken varierer avhengig av antallet personer som den er utformet for å beskytte, så vel som sin hensikt for bruk. En vanlig førstehjelpspakke vil normalt være tilstrekkelig for en liten familie.

Det anbefales at du går igjennom alt som ligger i vesken og gjør deg kjent med hva som er oppi. Sorter gjerne slik som du selv ønsker.

Man kan få kjøpt førstehjelpsutstyr på en rekke butikker som Clas Ohlson og Biltema. På internett kan førstehjelpsutstyr kjøpes på en rekke sider som f.eks.:

Hvor kjøpe førstehjelpsutstyr?

En førstehjelpsveske eller et skrin er en nyttig investering for deg og din familie, og gir også mer trygget om et uhellet skulle inntreffe.

Vernebriller er en billig investering, men så viktig å bruke. Les mer på min blogg her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen