Et fast håndtrykk kan bety mer mer enn du tror? Det kan være det lille ekstra som gjør at du får stillingen eller kontrakten som firmaet trenger. Les videre for du bør absolutt tenke over hvordan du hilser på mennesker!

Et fast håndtrykk betyr mer enn du tror. Bilde av rawpixel.com on Unsplash

Kroppsspråk betyr mer enn vi tror!

Kroppsspråket betyr mer enn vi tror! Du kan ha forberedt deg godt, men er du egentlig ikke interessert eller motivert vil kroppsspråket kunne avsløre deg. Det kan føre til at du ikke når frem med tanke på jobbintervju, en ny idé eller et salg. Det finnes en rekke ulike måter vi kommuniserer med kroppsspråket, men la oss se litt på håndtrykket.

Et håndtrykk er en måte å hilse på. Det gjøres oftest når to mennesker møtes for første gang og skal presentere seg for hverandre.

Her er noen gode tips til hvordan du bør håndhilse.

Ikke glem å håndhilse, et fast håndtrykk viser respekt

Det verste er kanskje at vi nordmenn ofte ikke håndhilser i det hele tatt. Vi klarer oss ofte bare med et "Hei!" og "Ha det!", noe som er ganske sjokkerende for folk fra land som er vant til mer formelle omgangsformer. Det å overse å håndhilse i formelle situasjoner hvor det er forventet, som f.eks. ved jobbintervju, premieutdeling ved sportsarrangementer eller sermonier, vil helt klart svekke ditt kandidatur. Det viser mangel på høflighet og respekt for situasjonen.

Hils alltid med høyre hånd!

Selv om du har permer, eller fått en kopp kaffe mens du venter på vedkommende du skal møte, så ikke hils med venstre! For det første er de fleste høyrehendte og dermed blir venstre hånden bare helt merkelig! Hos arabere og i enkelte afrikanske land er det tabu å berøre den andre med venstre hånd. Det kommer av at venstre hånd er toaletthånden! Høyre hånd, derimot, brukes til å spise og hilse med. Slik har det også vært i Europa. Tenk bare på uttrykkene for høyre hånd på engelsk the right hand; den «rette» hånden.

Hils alltid med høyre hånd. Bilde av Photo by rawpixel.com on Unsplash.

Vær først ute og ta initiativ til å hilse, og hold hånden ett sekund mer enn vanlig!

Det lille ekstra sekundet sier ubevist at du er veldig takknemlig for å møte vedkommende. Den andre personene vil også føle seg respektert og betydningsfull. Når du i tillegg er først ute med håndtrykket, understreker du bare inntrykket; at du faktisk er meget takknemlig for å møte vedkommende. Ikke overdriv lengden! Da kan det virke uekte eller "falskt!"

La håndtrykket være fast!

Et slapt håndtrykk gir aldri et godt inntrykk! Et fast håndtrykk signaliserer styrke, interesse og engasjement. Britiske forskerne har også gjort grundige studier som viser en sammenhengen mellom sterke håndtrykk og lange liv både hos yngre og eldre voksne, les her. Du skal selvsagt ikke overdrive kraften i håndtrykket, det skal ikke gjøre vondt hos den andre.

Ha rene og velstelte hender!

Dersom den andre blir skitten eller får merkelig lukt på hånden etter å ha håndhilst på deg, hjelper det lite med et fast håndtrykk. Vask alltid hendene godt med såpe før du skal treffe mennesker. Hendene vil normalt hvile på bordet og dermed være eksponert. Husk å klippe eller stelle neglene, noe som viser at du tar vare på deg selv, og har respekt for de du møter.

Ha rene og velstelte hender når du håndhilser og møter mennesker. Bilde av Christin Hume on Unsplash.

Unngå kremer rett før du håndhilser!

Kremer kan gi et fuktig og glatt inntrykk, noe som kan være litt ubehagelig. Påfør kremen i god tid slik at den får trekke godt inn i huden. Dermed blir hånden din myk og behagelig.

Les hvordan du også tar vare på føttene

Fotpleie er viktig, men nedprioriteres ofte. Les hvordan du får sunne og nydelige føtter her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen