Fotpleie er viktig og ikke minst så er det godt. Vi er ofte flink til å stelle fingrer, ansikt og hår, men stell av føttene våre går ofte i glemmeboken eller nedprioriteres. En av årsakene er at føttene er vanskelig å stelle på egenhånd. Å be om hjelp av andre rundt deg er også litt strevsomt. Heldigvis finnes det i dag en rekke profesjonelle fotpleieklinikker. Og det kan vært pengene å bestille en behandlingstime 1 - 2 ganger i året.

Det er viktig å stelle føtter regelmessig og spesielt om sommer er det herlig og kjekt å ha velpleide føtter. 

Fotpleie er viktig og bør gjøres regelmessig?

Negler og neglebånd må behandles. Årsaken er innlysende fordi neglene vokser og må klippes ned. Det er også viktig for å unngå inngrodde negler.

Fjerning av død og hard hud. Når vi går mye produserer føttene hud som fungerer som beskyttelse. Det er årsaken til at vi har hardere hud under føttene. Ulempen med den harde huden er at den over tid blir tørr og det kan oppstå sprekker og sår. Hælsprekker kan være smertefulle og vanskelig å bli kvitt, og du kan lettere få sopp infeksjon i sprekkene. Hard hud gjør også at man lettere får gnagsår på føttene.

Tørr hud må smøres. Det er viktig å smøre den harde huden med en fet krem som tilfører fuktighet. Dette for å unngå sprekker og sår i den harde huden, som igjen forebygger infeksjoner og fotplager.

Fotpleie er noe alle bør ta seg tid til, uansett helsetilstand eller alder.

Mye av fotpleien kan du gjøre på egenhånd, eller du kan få hjelp av andre rundt deg. Det finnes en rekke hjelpemidler som fotfiler og gode kremer du kan bruke.

Camillen hornhudsfil er håndlaget av tre. Filen er belagt på begge sider med vannfast, antibakteriell slipeflater. En grov side for sliping og en fin side for utjevning av huden.

Gehwol med. Antiperspirant kremlotion som ved regelmessig bruk gir myke, tørre og luktfrie føtter. Kremen motvirkes uttørking av huden og reduserer sprøhet. Kremen reduserer svetting og beskytter mot fotlukt.

Camillen hornhudsfil anbefales!
Gehwol med. Antiperspirant kremlotion

Heldigvis finnes det også en rekke fotpleieklinikker som er en god helsemessig investering, og så er det så utrolig godt etterpå.

Og en ting til... Stelte føtter er også vakkert.

Bilde i toppen av bloggen er tatt av Jessica To'oto'o på Unsplash.

Tips! Husk å bruke gnagsår plaster hvis du skal ut på lange fjellturer i sommer eller høst. Å investere i et førstehjelpsskrin er absolutt å anbefale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen