Covid-19: Vanskelige tider

Tormod

Oppdatert:

Torsdag kveld 12. mars 2020 kommer Statsminister Erna Solberg på NRK Dagsrevyen og meddeler det norske folk at en person er død som følge av covid-19. Oslo universitetssykehus bekrefter også dette faktum på sin Twitter side. [Ref. DagensMedisin.no]. Et usynlig og farlig virus var kommet til Norge. I snart ni måeneder har regjering, helsepersonell og det norske folk kjempet mot dette viruset. Året 2020 ble på noen få dager snudd på hodet. En rekke kritiske tiltak ble iverksatt og vårt land ble satt på en stor prøve. Viruset har påvirket enkeltmennesker og hele vår nasjon på en rekke områder.

Denne illustrasjonen av covid-19 viruset ble opprettet ved Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Bilde av CDCUnsplash.

Rammede i Norge så langt

I henhold til kumulative tall fra  Folkehelseinstituttet.no per 16.11.2020 er 28 963 smittet, 1 464 blitt innlagt på sykehus, og 294 døde. Tallene endres fra dag til dag.

Takk til helsepersonell, regjerning og lokale myndigheter

Jeg vil takke alle i helsevesenet som har jobbet dag og natt for å bekjempe viruset, som har tatt mange liv, også her i Norge. Takk også til den Norske regjerning og lokale myndigheter som har hatt ansvar for å håndtere situasjonen. Regjeringen har vært nødt til å ta mange vanskelige og upopulære beslutninger, men regjerningen har vist at liv og helse alltid må settes høyest.

SARS-CoV-2 kan gi alvorlig lungeaffeksjon

SARS-CoV står for Severe acute respiratory syndrome coronavirus og det nå aktuelle SARS-CoV-2, er et humanpatogene koronavirus som kan gi alvorlig lungeaffeksjon.

WHO har erklærer covid-19 som en pandemi

Verdens helseorganisasjon (WHO) har kategorisert og erklært covid-19 som en pandemi. En pandemi betyr at utbruddet er internasjonalt og ute av kontroll [VG.no].

Du kan bidra – Følg råd og regler på Helsenorge.no

Mange har mistet sine kjære i covid-19 pandemien, og det er viktig å hjelpe og støtter hverandre gjennom denne vanskelige tiden. For å bekjempe dette viruset er det viktig at alle bidrar. På Helsenorge.no finner du kvalitetssikret informasjon og oversikt over råd og regler om koronaviruset. Alle bør lese disse sidene og etterleve myndighetenes forbeyggende tiltak og regler.

Renslighet og vasking av hender kan forhindre smittespredning. Bilde av Kelly-sikkema på unsplash.

I enkelte situasjoner er det faktisk nasjonalt påbud om å bruke munnbind. På Helsenorge (munnbind)  kan du lese mer om munnbindpåbudet.

Bruk munbind iht. til rettlinslinjer fra helsemyndigheter. Bilde på unsplash.

Covid-19 påvirker hele samfunnet

En annen konsekvens av pandemien og alle tiltak regjerningen har vært nødt å iverksette, har gått hardt ut over næringslivet. Luftfart, hotell – og restaurant, reiseliv, samt avlysning av en rekke arrangementer og konserter. Dette har ført til en rekke permisjoner og oppsigelser. Man trenger ikke overnaturlige evner for å konkludere med at flere firma vil gå konkurs i tiden fremover. Selv om myndighetene kommer med økonomiske tiltakspakker, vil mange ikke klare å overleve.

Uten arbeid

Å miste jobben er for mange en stor krise. De fleste har bolig – og billån og mange munner å mette. Å omskolere seg er ikke så enkelt i høy alder. Da er det viktig å bruke god tid på en god CV og søke litt utenfor komfortsonen. Og en ting til. Vær tålmodig. Det kan ta tid å få eller etablere din egen drømmejobb, men ikke gi opp.

Jeg håper du holder deg frisk. Vis hensyn! Hvis du har mistet jobb eller bedrift så håper jeg du reiser deg opp igjen, selv om det er tungt og ikke noe morro å gå igjennom.


Tips! Alltid ha et førstehjelpsskrin i hjemmet, les Førstehjelpsutstyr – Nyttig å ha i hjemmet.

Sist oppdatert 4. mai 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.