Champions Chess Tour kick-off

Søndag 22. november 2020 braker det løs med en ny stor sjakkturnering på nettet. Champigon chess Tour – Skilling open. TV2 og NRK har begge delt på rettighetene, men det er TV2 som vil sende første turnering fra 22 – 30. november, og sendes fra kl 17.30. NRK vil sende den andre turnering i romjulen. Turneringen vil pågå utover i 2021. Premie-potten er på hele 1.5 million dollar, og skal fordeles mellom 16 spillere i verdenstoppen i sjakk.

Champions Chess Tour

Oversikt deltager i sjakkturneringen Champigon chess Tour – Skilling Open. Foto: Magnus Carlsen Twitter.

All ære til Magnus Carlsen

Etter at covid-19 stengte ned hele verden i mars 2020, har store sjakkturneringer og ikke minst VM-kampen som Magnus Carlsen egentlig skulle spilt i desember er nå utsatt til neste år. Magnus har brukt sitt nettverk og sine ressurser, og fått til store online turneringer. Kanskje Magnus har endret noe av sjakkens fremtid? Turneringer over bordet, vil nok ikke bli borte, men at Magnus har vist at online turneringer også kan trekke millioner av seere, og er en fungerende plattform er helt sikkert. At vi i fremtiden får se flere online turneringer er jeg ganske overbevist om.

Mange profesjonelle sjakkspillere har nok merket synkende inntekter, men Magnus Carlsen har ikke lagt på latsiden. Han har fått til samarbeid med Chess24 og en rekke andre aktører og i 2020 arrangerte Magnus sine egne sjakkturneringer på nettet, mot de største spillere i verden. Det hele toppet seg med en stor finale mot Hikaru Nakamura, som Magnus vant knepent.

Online sjakkfesten fortsetter i 2020 og ut hele 2021

For oss sjakk interesserte forsetter «sjakkfesten.»
Du kan lese mer om turneringen på Championschesstour.com.

Sendingen kan blant annet sees på TV2 Sport2 og Chess24.com.

Det blir utrolig spennende å følge denne turneringen i tiden fremover. Er du interessert i sjakk må du få med deg denne turneringen. Vi heier på Magnus Carlsen! Lykke til!

OPPDATERING 27. NOV 2020: Magnus Carlsen har kvalifisert seg til semi-finalen mot Jan Nepomnjasjtsjij. De spiller best av åtte hurtigsjakkpartier 27.-28. november. Vi heier på Magnus og håper han klarer å beseire den gode russiske spilleren Jan Nepomnjasjtsjij. Lykke til begge to!

OPPDATERING 29. NOV 2020: Magnus Carlsen vant semi-finalen mot Jan Nepomnjasjtsjij, og møter Wesley So i finalen. To matcher av 4 partier spilles 29.-30.november. Lykke til begge to!

Sist oppdatert 4. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress