Tex Willer er en italiensk tegneserie skapt av Gian Luigi Bonelli og Aurelio Galleppini, og ble publisert første gang i 1948 i Italia. Tegneserien kom til Norge i januar 1971 og blir i dag utgitt av Egmont, med 12 nummer i året. I tillegg utkommer Tex Willer Spesial. Første nummer ble utgitt i 2000, og det er hittil blitt utgitt 26 album på 232 sider.

Tex Willer har i over 50 år vært en svært populær western tegneserie i Norge. Foto: Serie.no.

Handlingen foregår i Arizona i USA rundt 1850-tallet. Hovedpersonene er Tex Willer og Kit Carson, disse er rangere som sloss mot urettferdighet. I tillegg er sønnen til Tex, Kit Willer og navajoindianeren Tiger Jack med i serien. Ikke bare trekker han raskest, det er vel neppe noen westernhelt som har holdt det gående lenger som ham.

Tex Willer i ungdomsårene

Jeg glemmer ikke da jeg fikk lov å kjøpe mitt første western hefte på butikken. Jeg boblet over av spenning og slukte tegningene og tekstboblene helt rått. Willer er tøffere enn de fleste og jeg ble slukt inn i dette cowboy universet. Hver gang jeg var ferdig med et hefte, gledet jeg meg akkurat som til julaften på neste utgave.

Jeg elsket å leke cowboy og indianer og en av mine største dager i barndommen var da jeg fikk min egen revolver og hylster i skinn, og ikke minst cobow hatt. En mektig opplevelse for en liten gutt. Jeg tror jeg snakker på vegne av mange av oss, som både ble begeistret og store fan av disse to skikkelsene. De ble våre helter, som kjempet mot ondskap og urettferdighet

Det utgis mellom 12 og 13 hefter i året av western serien. Foto: Serier.no.

50 års jubileum i 2021

I 2021 feiret Egmond 50 år med tegneserien Tex Willer. Egmont markerte feiringen av jubileet med å lansere  bokserien "Den legendariske Tex Willer". For aller første gang blir helten utgitt i praktutgave med stive permer. Perfekt for kresne western-leseres bokhyller, sier sjefredaktør i Egmont Kjetil Johnsen [ Egmond ].

Egmond kan se tilbake på 50 suksessrike år, hvor det er blitt utgitt mer enn 800 blader og bøker om ham her hjemme. Opp gjennom årene er det blitt utgitt så mye i Italia at det har vært umulig å publisere alt i Norge.

Kjøpes på nettet

Tex Willer fås kjøpt på de fleste nettbokhandlere og koster 69 kr. På serie.no kan du forhåndsbestille 13 utgaver for hele året 2021, og få dem rett i postkassen. Heftene utgis i pocket format og er i sort/hvitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen