Jeg begynte å sykle i 11-12 års alderen og fikk også være med å konkurrere frem til jeg var 16 år. Jeg husker godt da jeg fikk min første racer eller landeveissykkel; en rød DBS La Migliore med fult Campagnolo utstyr. La Migliore er italiensk og betyr  "Den beste" på norsk. Det var også stas å bli med i Manger Sykkelklubb og konkurrere på krets - og regionsnivå i ungdomsårene.

DBS La Migliore var min første racersykkel. Bilde fra 1985-86.

Å være med å konkurrere var både sosialt og ga ekstra inspirasjon til å trene. En av flere høydepunkter var ungdomsrittet Høkensås U6 dagers i Sverige. Her fikk jeg sammen med flere andre syklister representere Bergens regionen.

Her er jeg klar til start på temporitt - Høkensås U6 dagers i 1987. 

Nå 30 år senere lurte jeg på om det finnes noen spor etter denne sykkelen jeg var så glad i. Etter et søk på Google fant jeg faktisk flere bilder av min første sykkel på Jærmuseet / DigitaltMuseeum her. PS! Her har de skrevet feil navn: La Migliane, den heter La Migliore. Her finnes også nærbilder som viser detaljer fra for eksempel styre, bremser, pedaler og sete. Med andre ord ett hyggelig gjensyn og veldig artig å se.

DBS La Migliore ble produsert mellom 1980 - 1990 av Jonas Øglænd AS. Foto: Jærmuseet. 

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.