DBS La Migliore – Min første racersykkel

Tormod

Oppdatert:

DBS La Migliore ble produsert mellom 1980 – 1990 av Jonas Øglænd AS. Jeg husker godt da jeg fikk min første racer eller landeveissykkel; en rød DBS La Migliore med fult Campagnolo utstyr. La Migliore er italiensk og betyr  «Den beste» på norsk. Jeg begynte å sykle i 11-12 års alderen og fikk også være med å konkurrere frem til jeg var 16 år.  Det var også stas å bli med i Manger Sykkelklubb og konkurrere på krets – og regionsnivå i ungdomsårene.

DBS La Migliore var min første racersykkel. Bilde fra 1985-86.

Å være med å konkurrere var både sosialt og ga ekstra inspirasjon til å trene. En av flere høydepunkter var ungdomsrittet Høkensås U6 dagers i Sverige. Her fikk jeg sammen med flere andre syklister representere Bergens regionen.

Her er jeg klar til start på temporitt – Høkensås U6 dagers i 1987. 

Nå 30 år senere lurte jeg på om det finnes noen spor etter denne sykkelen jeg var så glad i. Etter et søk på Google fant jeg faktisk flere bilder av min første sykkel på Jærmuseet / DigitaltMuseeum her. PS! Her har de skrevet feil navn: La Migliane, den heter La Migliore. Her finnes også nærbilder som viser detaljer fra for eksempel styre, bremser, pedaler og sete. Med andre ord ett hyggelig gjensyn og veldig artig å se.

DBS La Migliore ble produsert mellom 1980 – 1990 av Jonas Øglænd AS. Foto: Jærmuseet. 


Les også da jeg fikk min første sykkel.

Sist oppdatert 15. mars 2023

2 kommentarer om “DBS La Migliore – Min første racersykkel”

 1. Hei. Har en DBS La magliore. Identisk med den du har på de to bildene fra du var barn. Den er til salgs. Gi meg beskjed hvis du er interessert.

  Svar
  • Artig at du har tatt vare på denne unike sykkelen. Er nok foreløpig ikke interessert i å kjøpe, men takk for tilbudet.
   Ha en god helg!

   Mvh
   Tormod

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.