Bytte til premiumlinser

Jeg har brukt linser i nesten 18 år, og i de siste årene har det blitt gjort store fremskritt i teknologien i produksjonen av linser. Hvis du har brukt samme type linser i mange år, og ikke er helt fornøyd, så er det kanskje på tide å oppgradere til en moderne premiumlinser? I løpet av mine 18 år har jeg innimellom skiftet til nyere og bedre linser, og ikke angret på det.

Premiumlinser

Er tiden inne for å skifte til nyere og mer moderne linser? Bilde av jdurham på Morgufile.com.

Hva er premiumlinser?

Premiumlinser er laget av silikonhydrogel til forskjell fra eldre linser som er laget av hydrogel, ref. denne artikkel fra Lensway. Fordelen med silikonhydrogel er at dette materialet slipper gjennom mer oksygen til øynene. Dette gir en mer behagelig opplevelse, motvirker tørre øyne og gjør at øynene føles friskere.

Undersøkelse viser 6 av 10 har hatt ubehag ved bruk av linser

En undersøkelse utført av blant annet Johnson & Johnson viser imidlertid at hele 6 av 10 linsebrukere opplever redusert komfort eller synskvalitet i løpet av dagen! Dårlig erfaring med irritasjon eller tørre øyne fører ofte til at flere slutter med linser og går tilbake til briller. Heldigvis har produsentene stadig utviklet nye og bedre linser de senere årene. Utviklingen pågår også for fult, så det gjelder å følge med når nye produkter kommer på markedet.

Premiumlinser

Det er en jungel med linser og ikke alltid like lett å finne din favorittlinse. Bilde av Quentin Lagache på Unsplash.

Jeg begynte med FOCUS® DAILIES® fra Alcon.

Jeg startet å bruke månedslinser i 2000, men gikk raskt over til dagslinser som heter FOCUS® DAILIES® fra Alcon. Dagslinser er tynnere og etter min mening mer behagelig å ha på. De gjør også linsehverdagen enklere. På om morgenen, kast om kvelden, og du trenger ikke rengjøre eller bruke linsevæske for å oppbevare dem.  Nye sterile linser hver dag minsker også mulighetene for irritasjon og infeksjon.

Overgang til DAILIES® AquaComfort Plus® fra Alcon.

I 2008 ble DAILIES AquaComfort Plus lansert. Denne linsen er også kalt Easyvision-Vitrea og EyeQ One-Day Aqua. Min optikere anbefalte meg å prøve ut disse da de kom på markedet, og sammenligne dem med de andre. DAILIES® AquaComfort Plus® var så mye mer behagelig å bruke, og har vært min favoritt linse i snart ti år.

Jeg har prøvd andre linser fra CooperVision Proclear® 1 day-kontaktlinser. Disse har jeg også brukt i en rekke år, men har gått tilbake til å brukt mine favorittlinser den siste tiden.

Anbefalte premiumlinser

For deg som ønsker det beste og det siste innen linse teknologi så anbefaler jeg at du skifter til en premiumlinse. Det gir deg maksimal komfort og er også mulig å kjøpe til en grei pris. Jeg har testet ut de fleste av dem, og alle kan anbefales! Hva som til slutt blir din favorittlinse, er opp til deg og dine øyner. Alle linsene nevnt her er endagslinser!

Dailies Total 1

Dailies Total 1 fra Alcon er den første silikonhydrogellinsen med et gradert vanninnhold. Det høye vanninnhold minimerer friksjon mellom linsen og øyets ømtålige vev. Linsen gir silkemyk komfort hele dagen.

Denne linsen har ikke UV-beskyttelse, noe som kan være en ulempe, men alle linsebrukere bør bruke solbriller ved sterkt sollys, spesielt om sommeren. Linsen har heller ikke inn- og utmerking, som gjør det enklere å unngå å sette linsen feil vei på, eller  «på vrangen.» De fleste erfarne linsebruker vet at linsen ligger rett vei i beholderen, og kan enkelt se på «formen» at den påføres rett vei. Du kan lese mer om det på linserpånett.no.

Premiumlinser

Dailies Total 1 fra Alcon er en silikonhydrogellinsen med et gradert vanninnhold. Linsen gir silkemyk komfort hele dagen.

ACUVUE OASYS® 1-Day with HydraLuxe™

ACUVUE OASYS 1-Day with HydraLuxe fra Johnson & Johnson er laget av silikonhydrogel med materialeteknikken HydraLuxe. Denne teknikken gir et nettverk av fuktende molekyler som bidrar til at linsen beholder fukten fra morgen til kveld. Linsen har dessuten en UV-beskyttelse som bidrar til å beskytte øynene dine mot solens farlige stråling.

Premiumlinser

ACUVUE OASYS 1-Day with HydraLuxe fra Johnson & Johnson beholder fukten på øynene fra morgen til kveld, og er komfortable for øynene.

Linsen har også inn- og utmerking eller håndteringsmerking 1, 2, 3. Legg linsen på fingertuppen og se på den fra siden. Hvis den er lagt riktig vei skal du kunne lese tallene 123 i vanlig leseretning når du holder merkingen mot deg. Hvis du leser tegnene opp ned og motsatt vei, er linsen på vrangen.

Premiumlinser

ACUVUE OASYS 1-Day linsene fra Johnson & Johnson har inn – og utmerking 123, slik at du unngår å setter linsen på vrangen.

Everclear Elite

Everclear Elite fra Visco Vision er også produsert i slikonhydrogel. Linsene har en innebygd UV-beskyttelse som blokkere 70 prosent av UVA-stråler og 95 prosent av UVB-stråler.

Jeg har ikke selv testet denne linsen, og kan derfor ikke fortelle hva jeg synes. Den er trolig en god premiumlinse, som også kan være aktuell for deg.

Rådfør deg med din optiker!

Optikere ønsker alltid det beste for ditt øye, så de vil ikke stoppe deg fra å skifte din gamle linse til de aller beste premiumlinser på markedet. Hvis du får problemer med dine nye linser eller øyner, kontakt alltid optiker slik at dere sammen finner den linsen som passer best for deg. Følg alltid din optikers anbefalinger for bruk og håndtering, og gå regelmessig til linse- og øyekontroll slik som optikeren anbefaler.

Mine favoritt premiumlinser? ACUVUE OASYS 1-Day with HydraLuxe.

Jeg har i alle år vært veldig fornøyd med linsene fra Alcon, og Total 1 er en fantastisk linse. Min gamle favoritt DAILIES AquaComfort Plus er også veldig god.

Men etter å ha prøvd linsene Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe fra Johnson & Johnson er jeg mektig imponert. De er utrolig komfortable og holder på fukten gjennom hele dagen, selv om jeg sitter foran PC-skjermen nesten hele dagen. Med integrert UV-beskyttelse trenger jeg ikke bekymre meg for UV-stråling i solen, selv om jeg alltid bruker solbriller. Den geniale inn- og utmerking sørger for at jeg ikke tar linsene på vrangen, noe jeg av og til har gjort med andre linsetyper.

Seier går altså til ACUVUE OASYS 1-Day with HydraLuxe fra Johnson & Johnson.

Sist oppdatert 9. desember 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress