Mac mini heiv etter pusten for siste gang for noen dager siden. Jeg satt og surfet på nettet og hørte bare at viften startet opp med et hyl og like etterpå slo maskinen seg av automatisk. Jeg prøvde selvsagt å gjenopplive stakkaren, flere ganger, men hverken hjerte kompresjon eller andre smarte triks kunne bringe han tilbake. Etter seks lange år kunne Apple bekrefte at hovedkortet var gåen og at Mac minien var stein dau.

Ny Mac mini erstatter min gamle, men utseendemessig er det helt like.

Min Mac mini 2011 modell har gjort en stålende innsats i årenes løp, og jeg skal innrømme at jeg har presset maskinen til det ytterste, enkelte ganger. Både i form av bilde- og videoredigering, og jeg liker å gjøre mye samtidig, så maskinen har fått kjørt seg.

Etter mange års erfaring med PC og Mac vet man at dagen før eller siden kommer. Da er det viktig å ha backup, og det viktigste er private  dokumenter, bilder og video filer. Jeg lagrer alt på OneDrive, og bruker i tillegg TimeMaskin. På Mac lagres alle e-poster, kontakter, kalender, safari bokmerker og passord automatisk i skyen, samt ditt iTunes bibliotek. Mac maskinen gjenoppretter alt som det var før maskinen døde. Jeg bruker i tillegg til Apple sin passord app, 1Password som også støtter lagring til iCloud. Så på noen sekunder var alt tilbake slik som det skal være.

Da er det bare å ønske velkommen til min nye Mac Mini som ikke tar stor plass

Mac Mini har den fordel av at jeg bruker fjernsynet som skjerm, trådløst tastatur og mus, og kan da streame og ha tilgang til alt man trenger i stuen. Den tar nesten ikke plass og passer fint på TV-benken.

Da er det bare å ønske velkommen til min nye Mac Mini og måtte den virke og bli til glede i mange år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen