Da min Mac mini krasjet

Tormod

Oppdatert:

Mac Mini

Mac mini heiv etter pusten for siste gang for noen dager siden. Jeg satt og surfet på nettet og hørte bare at viften startet opp med et hyl og like etterpå slo maskinen seg av automatisk. Jeg prøvde selvsagt å gjenopplive stakkaren, flere ganger, men hverken hjerte kompresjon eller andre smarte triks kunne bringe han tilbake. Etter seks lange år kunne Apple bekrefte at hovedkortet var gåen og at Mac minien var stein dau.

Mac Mini

Ny Mac mini erstatter min gamle, men utseendemessig er det helt like. Foto: Tormod Gundersen.

Min Mac mini 2011 modell har gjort en stålende innsats i årenes løp, og jeg skal innrømme at jeg har presset maskinen til det ytterste, enkelte ganger. Både i form av bilde- og videoredigering, og jeg liker å gjøre mye samtidig, så maskinen har fått kjørt seg.

Etter mange års erfaring med PC og Mac vet man at dagen før eller siden kommer. Da er det viktig å ha backup, og det viktigste er private  dokumenter, bilder og video filer. Jeg lagrer alt på OneDrive, og bruker i tillegg TimeMaskin. På Mac lagres alle e-poster, kontakter, kalender, safari bokmerker og passord automatisk i skyen, samt ditt iTunes bibliotek. Mac maskinen gjenoppretter alt som det var før maskinen døde. Jeg bruker i tillegg til Apple sin passord app, 1Password som også støtter lagring til iCloud. Så på noen sekunder var alt tilbake slik som det skal være.

Da er det bare å ønske velkommen til min nye Mac Mini som ikke tar stor plass. Foto: Tormod Gundersen.

Mac Mini har den fordel av at jeg bruker fjernsynet som skjerm, trådløst tastatur og mus, og kan da streame og ha tilgang til alt man trenger i stuen. Den tar nesten ikke plass og passer fint på TV-benken.

Da er det bare å ønske velkommen til min nye Mac Mini og måtte den virke og bli til glede i mange år!


Tips! Les om min første Min første Apple maskin – IMac G4/800 Flat panel.

Sist oppdatert 4. april 2023

2 kommentarer om “Da min Mac mini krasjet”

 1. Heisann, jeg er også Mac mann, bruker Macbook air, Ipad pro, og Iphone. Er ikke så veldig teknisk så liker at alt synker. Det jeg lurer på, hvorfor har du Mac mini i stedet for den store stasjonære? Da må du jo kjøpe skjerm eksternt. Jeg bruker min mac hjemme med ekstern skjerm, og siden jeg er mye på farten så den får jo litt juling. Ville det vært bedre med en mac mini hjemme, i stedet for å koble på min bærbare?

  Svar
  • Sp 1. Hvorfor jeg har en Mac mini istedenfor en iMac? Det er fordi jeg bruker Mac mini tilkoblet min TV. Da kan jeg sitte i stuen og gjøre enkle hverdagslige oppgaver som f.eks. se på nettsider, sjekke e-post, skrive, nettbank, kalender, regnskap e.l. Og ikke minst streame film, se på TV2, NRK, Pluto, YouTube osv. Dermed kan alle i stuen se sammen på en stor TV-skjerm. Hadde jeg hatt et hjemmekontor ville jeg valgt å kjøpt en iMac som du påpeker, da man får en komplett pakke inkl en flott skjerm å arbeide på. Jeg ville imidlertid ventet til iMac får M2 chip, som er mye raskere og allerede er kommet på Mac mini, og trolig snart blir lansert på iMac også.

   Sp 2. Siden du har en ekstern skjerm hjemme kan du bruke den når du trenger å «jobbe» eller gjøre noe arbeid som blir enklere å utføre på en større skjerm. Dersom du trenger å arbeide mye hjemme, blir det litt stress å hele tiden koble av-og på, samt at Mac mini nå med M1 og ikke minst M2 og M2 Pro chip er MYE raskere til å utføre tyngre datakrevende oppgaver, som f.eks. videoredigeringer eller bildebehandling, design, 3D, AutoCAD, tegninger, osv. Jobber du hjemme en sjelden gang kan du bare fortsette å koble på Macbook Air slik du pleier, og det virker helt fint. Jeg ville ikke kjøpt meg en Mac mini som sjelden ble brukt på jobbkontoret. Da ville jeg heller ha brukt Mac mini i stuen på en 55″, 65″ eller 75″ TV og brukt den mer aktivt, slik jeg har påpekt i spørsmål 1.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.