Min første Apple maskin – IMac G4/800 Flat panel

iMac G4/800 Flat panel (lansert jan.2002) var min første Mac-maskin fra Apple. Den kjøpte jeg våren 2002. Etter en rekke dårlige erfaringer med PC – maskiner, valgte jeg derfor å skifte plattform og «make the switch» over til Apple systemet. Nå 16 år senere sitter jeg fremdeles og skriver på min Mac mini, og det har vært litt av en reise, og Apple har ikke skuffet.

Imac G4/800

Min første Mac-maskin; iMac G4/800 Flat panel 15″ fra 2002. Foto for illustrasjon, og er ikke eksakt den jeg eide. 

Min første iMac G4/800 Flat panel var min første Mac-maskin

Jeg kjøpte en helt ny og banebrytende iMac G4/800 med Flat panel skjerm. Denne maskin kom også med et helt nytt operativsystem fra Apple. Etter Mac OS 9 måtte Apple forbedre seg for å holde følge med utviklingen. Apple bestemte seg å bygge et helt nytt operativsystemet, basert på NeXT og deres operativsystem OPENSTEP. Derfor kjøpte Apple firmaet  i 1996. og deres eier Steve Jobs kom dermed tilbake til Apple.

Første utgaven Mac OS X 10.0 Cheetah kom i mars 2001.Apple har etter det årlig eller annet hvert år lansert nye utgaver av OS X. I dag (2018) leveres alle Mac-maskiner macOS 10.13 High Sierra. 

Imac G4/800

Slik så min første Mac-maskin ut,  men min hadde to tommer mindre skjerm enn den på bildet.

Tabell viser hovedspesifikasjon for iMac G4/800 2002 modell. For flere detaljer se everymac.com her.

Intro.January 7, 2002Disc.February 4, 2003
OrderM8535LL/A*ModelM6498 (EMC 1873)
FamilyiMac Flat PanelIDPowerMac4,2
RAM256 MBVRAM32 MB
Storage 60 GB HDDOptical2X «SuperDrive»

iMac har utviklet seg fort og mye etter 2001

Det er artig å se hvordan utviklingen har gått på hardware fronten. 256 MB RAM er utrolig lite i dag, hvor en nye  iMac fås med 8G som standard, og med mulighet for 16G og 32G som ekstra valg. Harddisk størrelse, prosessor kapasitet og skjermstørrelser har også blitt utrolig mye bedre siden denne versjonen av iMac G4.

iMac G4 Flat Panel ble erstattet av en ny iMac i 2004 hvor datamaskin er integrert på baksiden av skjermen, og som står på en fot. Dette designet er bevart frem til idag, dog med en rekke  design og ikke minst store hardware forbedringer.

Jeg har vært kjempefornøyd med alle mine Mac-maskiner, selv om ingen datamaskin varer evig!


Tips! Les da min Mac mini krasjet her.

Sist oppdatert 13. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress