iMac G4/800 Flat panel (lansert jan.2002) var min første Mac-maskin fra Apple. Den kjøpte jeg våren 2002. Etter en rekke dårlige erfaringer med PC - maskiner, valgte jeg derfor å skifte plattform og "make the switch" over til Apple systemet. Nå 16 år senere sitter jeg fremdeles og skriver på min Mac mini, og det har vært litt av en reise, og Apple har ikke skuffet.

Min første Mac-maskin; iMac G4/800 Flat panel 15" fra 2002. Foto for illustrasjon, og er ikke eksakt den jeg eide. 

Min første iMac G4/800 Flat panel var min første Mac-maskin

Jeg kjøpte en helt ny og banebrytende iMac G4/800 med Flat panel skjerm. Denne maskin kom også med et helt nytt operativsystem fra Apple. Etter Mac OS 9 måtte Apple forbedre seg for å holde følge med utviklingen. Apple bestemte seg å bygge et helt nytt operativsystemet, basert på NeXT og deres operativsystem OPENSTEP. Derfor kjøpte Apple firmaet  i 1996. og deres eier Steve Jobs kom dermed tilbake til Apple.

Første utgaven Mac OS X 10.0 Cheetah kom i mars 2001.Apple har etter det årlig eller annet hvert år lansert nye utgaver av OS X. I dag (2018) leveres alle Mac-maskiner macOS 10.13 High Sierra.  

Slik så min første Mac-maskin ut,  men min hadde to tommer mindre skjerm enn den på bildet.

Tabell viser hovedspesifikasjon for iMac G4/800 2002 modell. For flere detaljer se everymac.com her.

Intro. January 7, 2002 Disc. February 4, 2003
Order M8535LL/A* Model M6498 (EMC 1873)
Family iMac Flat Panel ID PowerMac4,2
RAM 256 MB VRAM 32 MB
Storage  60 GB HDD Optical 2X "SuperDrive"

iMac har utviklet seg fort og mye etter 2001

Det er artig å se hvordan utviklingen har gått på hardware fronten. 256 MB RAM er utrolig lite i dag, hvor en nye  iMac fås med 8G som standard, og med mulighet for 16G og 32G som ekstra valg. Harddisk størrelse, prosessor kapasitet og skjermstørrelser har også blitt utrolig mye bedre siden denne versjonen av iMac G4.

iMac G4 Flat Panel ble erstattet av en ny iMac i 2004 hvor datamaskin er integrert på baksiden av skjermen, og som står på en fot. Dette designet er bevart frem til idag, dog med en rekke  design og ikke minst store hardware forbedringer.

Jeg har vært kjempefornøyd med alle mine Mac-maskiner, selv om ingen datamaskin varer evig! Les da min Mac mini krasjet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen