VPS hosting

Tormod

Oppdatert:

Foto av Stephen Phillips - Hostreviews.co.ukUnsplash

VPS hosting er i dag mer populært enn noen gang, men la meg først forklare hva dette er! Hvis du ønsker å lage en hjemmeside eller blogg er det fort gjort å «ramle av» og bli usikker, fordi hosting leverandørene opererer med så mange ulike løsninger og begreper. VPS hosting er kun aktuelt hvis du har eller ønsker en self-hosting nettside løsning, les mer her. [ikke reklame].

Først. VPS står for – virtuell privat server, og på godt norsk er det en server eller en kraftig datamaskin som lagrer alle filene til din nettside. Når noen skriver inn domenenavnet i nettleseren, «serverer» den kraftige datamaskinen nettsiden din til søkerens skjerm.

Nå til det virtuelle aspektet: VPS bruker virtualiseringsteknologi for å dele den kraftige serveren opp i flere virtuelle servere. Altså ett stykke datamaskin fungerer nå som flere separate servere, og privat betyr at din virtuelle server har tilegnet RAM, CPU og lagringsplass, som kun du bruker. Sammenlignet med shared – hosting hvor alle brukere må dele på datamaskinens ressurser.

Hostinger VPS hosting

Hostinger tilbyr et stort utvalg av VPS hosting pakker, til en gunstig pris. Foto: Skjermbilde hostinger.no/vps-hosting.

Nærmest som en dedikert server

VPS Hosting simulerer opplevelsen av en dedikert server selv om du fortsatt deler den fysiske serveren med andre brukere. Nettverksleverandøren din installerer et virtuelt lag på toppen av operativsystemet (OS) til serveren ved hjelp av virtualiseringsteknologi. Ved å separere serveren i individuelle rom med virtuelle vegger, lar dette hver bruker installere sitt eget operativsystem og programvare. Fordi en VPS skiller filene dine fra andre brukere på OS-nivå, er det virkelig en privat server. Dette betyr at nettstedet ditt lever i en sikker beholder med garanterte server ressurser – som minne (RAM), diskplass, og CPU-kjerner osv. Du trenger ikke å dele noe av det med andre.

Virtuell Private Systemer (VPS) er «virtuelle servere» designet for å fungere som dedikerte servere i et delt hosting miljø. De er et rimeligere alternativ enn å leie en hel dedikert server og er mer private enn en shared-hosting. På denne måten kombinerer Virtual Private Systems noen av de beste egenskapene til både dedikert og shared hosting.

Shared – hosting: alle med nettside deler på serverens ressurser, RAM, CPU, lagringsplass.

Dedikert hosting: Du får din egen server til ditt nettsted: Ulempe – svært kostbar.

VPS hosting: Serveren deles opp i virtuelle servere hvor du får dedikert ressurser som RAM, CPU og lagringsplass alt ettersom behov.

Med en VPS hosting får du mange av fordelene med en dedikert server – til en overkommelig pris. Kort sagt, VPS-hosting gir deg mer valuta for pengene.

Administrerte vs selv-administrerte VPS hosting tjenester

Når du velger VPS hosting, har du vanligvis to alternativer:

  • Administrert VPS-tjeneste. 
  • Selvadministrerte (noen ganger kalt uadministrert VPS)   

De fleste bør velge administrert VPS-hosting. Da vil proffesjonell ta seg av driften av serveren, og du kan fokusere på å lage flott innhold på din nettside. 

Dersom du velger en selvadministrert tjeneste må du være kjent med serveradministrasjon, feilsøking og administrasjon av applikasjonene, programvaren og tjenestene som er installert på din VPS.

Cloud hosting

Cloudways markedsfører seg med enestående ytelser, stabilitet og 24/7 tilgjengelig support. Foto: Skjermbilde Cloudways.com

De fleste hosting tjenester tilbyr VPS hosting

Alle de kjente hosting leverandører som Hostinger, Bluehost.com, Dreamhost, Siteground med flere tilbyr administrert VPS hosting.

Fordeler VPS hosting

  1. Du får økt nett-trafikk. Du vil ikke risikere at nettstedet ditt blir tregt eller krasjer på grunn av for mye trafikk, noe man kan risikere hvis nettstedet har shared-hosting.
  2. Trege laste-tid. Hvis sidene dine tar lang tid å laste, bør du vurdere VPS-hosting, som vil gjøre dem mye raskere.
  3. Du har en web-butikk. Med VPS får du en sikker og dedikert virtuell server, noe som øker sjansene dine for å bestå en PCI-samsvarstest. Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) ble etablert av store kredittkortselskaper for å beskytte mot tyveri av kortdata.
  4. Bekymret for sikkerheten. VPS tilbyr høyere grad av sikkerhet enn shared-hosting.
  5. Betal månedlig, og ikke pr år. De fleste VPS hosting tjenester tilbyr månedlig betaling, med forutsigbare kostnader.

Noen administrerte VPS hosting tjenester som du bør sjekke ut:

Alle disse tilbyderne har rimelige startpakker for administrert VPS-hosting, med priser fra 10 til 24 dollar per måned.


Tips! Les også om Hosting eller self-hosting nettside.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.