A Return to Grace er en flott og gratis dokumentar på YouTube, som beskriver det store dramaet i Martin Luther sitt liv og tjeneste. Martin Luther ble født i Tyskland (1483 - 1546) og studerte filosofi ved universitetet i Erfurt der han tok eksamen i 1505. Samme år gikk han i kloster, og i 1507 ble han presteviet. I 1512 ble han professor ved universitetet i Wittenberg.   

Marin Luther ble oppriktig fortvilet over den katolske kirke sin praktisering av avlatshandelen, hvor man mot betaling kunne en kjøpe seg fri fra sine synder og skjærsildens pinsler. Martin Luther fant ingen grunnlag for dette i skriften, og han mente at det kun var Gud som kunne tilgi synd. Lørdag 31. oktober 1517 slo han opp en plakat med sine 95 teser på døren til slottskirken i Wittenberg. Dette ledet til reformasjonen en omveltning fra katolisisme til protestantisme i deler av Europa og som fremdeles er gjeldende i dag. 

A Return to Grace er en film og dokumentar om Martin Luther sitt liv og tjeneste. Foto IMDb.com.

Rettferdiggjørelse og frelse ved troen alene

Den katolske kirkens tradisjon og autoritet ble avvist av Luther. Ifølge katolisismen er frelse kun mulig via tro på Kristus og utførelse av de hellige sakramentene i kirken. Etter luthersk lære derimot er troen på Kristus det eneste nødvendige mellomleddet mellom mennesket og Gud som fører til frelse. Med andre ord: mennesket blir rettferdiggjort av tro alene.

Dette er en god dokumentar om film om Martin Luther som spilles av Padraic Delaney. Andre medvirkende er Gerharde Bode, Jr., Bruno Grzeszykowski.

Martin Luthers fortolkninger ble ikke godt mottatt av den katolske kirke.

Filmfakta

A Return to Grace
Dokumentar, Biografi, drama
Utgivelse
2017

Manus forfatter:
Produsent (Selskap): Vision video
Nasjonalitet: USA.
1 timer, 53 minutter.

Gripende og lærerik dokumentar om et viktig tema. 

God film! Du kan se dokumentaren nedenfor.

Tips! Se også serien om Jesus Kristus "The Chosen."

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Scroll to Top
Rull til toppen