Ny film om Apostelen Paulus (2018)

Endelig kommer det en helt ny film om Apostelen Paulus. Filmskaperne ønsket å lage en film som er tro mot den bibelske beretningen om Paulus liv. De ønsket å lage en engasjerende film som beskriver og får frem det dramatiske som Paulus opplevde mot slutten av livet. Filmen belyser de prøvelser de første kristne stod ovenfor. Ikke minst deres tro og tapperhet, noe som vil forbløffe publikum, sier produsent T.J. Berden.

Apostelen Paulus

Jim Caviezel fra «Passion of Christ» spiller rollen som Lukas. Foto skjermdump av filmtrailer. 

Handlingen er lagt til Roma og Apostelen Paulus sin siste misjonsreise

I filmen Paul, Apostle of Christ er Paulus på sin siste misjonsreise som går til Roma. Handlingen er lagt til år 67 e.Kr. Paulus blir fengslet under Keiser Nero`s brutale styre, hvor kristne blir forfulgt og drept for sin tro. Til tross for risikoen kommer legen Lukas til Roma for å finne Paulus. Etter å ha forstått at Paulus er i Mamertine får Lukas tilgang til fengselet. Han møter Paulus, som aksepterer Lukas forespørsel om å fortelle sin troshistorie – som dermed blir en del av Apostlenes gjerninger i Bibelen.

Apostelen Paulus

James Faulkner (til venstre) spiller Paulus. Foto skjermdump av filmtrailer. 

Deler av historien bygger på fritt spillerom uten å forvrenge de bibelske sannheter

Blant teologer og bibellærere er det enighet om at Apostlenes gjerninger er skrevet av legen Lukas. Apostlenes gjerninger gjengir blant annet Paulus sine misjonsreiser og hva som skjedde med de første kristne. Handlingen om Paulus siste år i fengsel er ikke beskrevet i bibelen. Filmen må derfor bygge deler av historien med litt fritt spillerom, uten at det bibelske budskap som Paulus forkynte blir endret.

Da Lukas forfattet Apostlenes gjerninger som beskriver Paulus sine misjonsreiser, må Lukas ha fått tak i detalj informasjon. Enten via det Paulus skrev, eller fått førstehåndskjennskap direkte fra Paulus selv eller noen som stod Paulus nær.

Når Paulus ikke kom tilbake fra Roma etter flere år, er det ikke usannsynlig at brødrene i Jerusalem ble bekymret og kan ha sendt brødre av sted for å trøste og støtte Paulus, spesielt hvis de fikk kjennskap til at han var i fengsel.

Apostelen Paulus

James Faulkner gjør en god rollefigur som Paulus. Foto skjermdump av filmtrailer. 

Bekymret av at flere nyere bibelske filmer manglet «skriftenes nøyaktighet og dybde», satte Hyatt seg grundig inn i Skriften og leste mellom 30-40 bøker om Apostelen Paulus sitt liv. Manuskriptets falt derfor i god jord hos Jim Caviezel, som selv er en bekjennende kristen. Han har ikke gjort en film etter The Passion of Christ, som jeg skrev om her.

Filmen ble ikke vist på norsk kino

I henhold til Filmweb.no er ikke filmen satt opp på norsk kino (per august 2018). Det er veldig rart, fordi jeg tror denne filmen ville gitt et stort publikum. Det er faktisk veldig mange kristne i vårt land som helt sikkert ville sette denne. Kan jo nevne at «Passion of Christ» ble en stor kinosuksess, uten at dette på forhånd var forventet.

Filmfakta:

Paul, Apostle Of Christ
Drama, historie
Utgivelse 2018, 23.03 USA
Andrew Hyatt
Manus forfatter: Terence Berden, Andrew Hyatt
Produsent: Terence Berden
Musikk: Jan A.P. Kaczmarek
Nasjonalitet: USA       
 1 time, 48 min
 TBA (ikke kommet på norsk kino enda!)

Apostelen Paulus

Filmen «Paul, Apostle Of Christ» kommer på iTunes 24. september 2018

De gode nyheter er at filmen er ventet å bli lansert på iTunes 24. september 2018. Dermed kan du kjøpe filmen for 149 kr, eller leie den for normalt 49 kr.

Offisiell filmtrailer kan sees på Youtube nedenfor.


Tips! På kristenfilm.com kan du lese anmeldelser av et stort utvalg av kristne filmer.

Sist oppdatert 13. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress