Ønsker du å finne gode bilder til din nettside eller blogg? Da kan du ta bildene selv, kjøpe dem eller bruke bilder som du finner på nettet. Det siste bør du være forsiktig med, for de fleste bildene du finner på google.com er faktisk rettighetbeskyttet. Jeg vil ta for meg tre sider hvor du finner gratis bilder som helt fritt kan benyttes.

Ikke publiser andre sine bilder på nett uten tillatelse så samt du ikke har kjøpt rettighet til å bruke bilde. Bilde av JESHOOTS.COM on Unsplash.

Gratis bilder - Først se etter kopibeskyttet symbol

Hvis et bilde på nett har et vannmerke, et et kopibeskyttet symbol eller en tekst som beskriver rettighetsbeskyttelse, kan du ikke uten videre bruke bildet uten eierens godkjenning.

Alle bildene på de nevnte nettsider under er er lisensiert under Creative Commons Zero som betyr at du kan kopiere, endre, distribuere og bruke bilder gratis, inkludert kommersielle formål, uten å spørre om tillatelse fra eller gi henvisning til fotografen.

Morgufile.com inneholder en rekke flotte bilder med høy kvalitet og er veldig brukervennlig. Du trenger ikke opprett noe konto, og kan med ett klikk laste ned bildene og ta dem i bruk umiddelbart.

Morgufile.com gir deg en rekke flotte bilder du kan benytte helt gratis.

Unsplash.com inneholder også en rekke flotte bilder med høy kvalitet og er veldig brukervennlig. Du trenger ikke opprett noe konto, og kan med ett klikk laste ned bildene og ta de dem i bruk umiddelbart.

Unsplash.com gir deg en rekke flotte bilder som du kan benytte helt gratis.

Pixabay.com inneholder også en rekke flotte bilder, men her må du opprette en gratis konto før du kan laste ned gratis bildene.

Pixabay.com tilbyr en rekke gratis bilder som du enkelt kan laste ned og begynne å bruke umiddelbart.

Håper dette var nyttig, for jeg har selv hatt glede av de nevnte sidene og funnet en rekke flotte bilder. Dersom du vil gi kreditt til fotografen så har Unsplash et vindu som kommer opp når du du laster ned bildet, hvor du kan kopiere kreditt-tekst med link.

Se noen vakre bilder jeg har tatt fra Sandnessjøen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen