Gratis bilder på nett – Tre gode sider

Tormod

Oppdatert:

Ønsker du å finne gode bilder til din nettside eller blogg? Da kan du ta bildene selv, kjøpe eller bruke bilder som du finner på nettet. Det siste bør du være forsiktig med! De fleste bildene du finner på søkemotoren google.com er faktisk rettighetbeskyttet. Jeg vil tipse deg om tre nettsider hvor du kan finner gratis bilder som helt fritt kan benyttes på din nettside/bloggside.

Ikke publiser andre sine bilder på nett uten tillatelse så samt du ikke har kjøpt rettighet til å bruke bilde. Foto av JESHOOTS.COMUnsplash.

Gratis bilder – Først se etter kopibeskyttet symbol

Hvis et bilde på nett har et vannmerke, et et kopibeskyttet symbol eller en tekst som beskriver rettighetsbeskyttelse, kan du ikke uten videre bruke bildet uten eierens godkjenning!

Alle bildene på de nevnte nettsider nedenfor er lisensiert under Creative Commons Zero som betyr at du kan kopiere, endre, distribuere og bruke bilder gratis, inkludert kommersielle formål, uten å spørre om tillatelse fra eller gi henvisning til fotografen, selv om de oppmoder til å kreditere fotografen.

Unsplash.com

Unsplash.com inneholder også en rekke flotte bilder med høy kvalitet og er veldig brukervennlig. Du trenger ikke opprett noe konto, og kan med ett klikk laste ned bildene og ta de dem i bruk umiddelbart.Her er link til Unspash.com lisens.

I oktober 2022 lanserte de tjenesten Unsplash+, et abonnement for tilgang til funksjoner, utvidet juridisk beskyttelse og tilgang til innhold som bidrar til at fotogradene kan tjene noen penger for sitt arbeid.

Unsplash.com gir deg en rekke flotte bilder som du kan benytte helt gratis.

Morgufile.com

Morgufile.com inneholder en rekke flotte bilder med høy kvalitet og er veldig brukervennlig. Du trenger ikke opprett noe konto, og kan med ett klikk laste ned bildene og ta dem i bruk umiddelbart.

Morgufile.com gir deg tilgang til en rekke flotte bilder som er lisensiert under Creative Commons Zero som du kan benytte helt gratis.

Pixabay.com

Pixabay.com inneholder også en rekke flotte bilder, men her må du opprette en konto før du kan laste ned gratis bildene.

Pixabay.com tilbyr en rekke gratis bilder som du enkelt kan laste ned og begynne å bruke umiddelbart.

Håper dette var nyttig, for jeg har selv hatt glede av de nevnte sidene og funnet en rekke flotte bilder. Dersom du vil gi kreditt til fotografen så har Unsplash et vindu som kommer opp når du du laster ned bildet, hvor du kan kopiere kreditt-tekst med link.


  • Se noen vakre bilder jeg har tatt fra Sandnessjøen her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.