Enkelte ganger har du ikke selv bilder som passer til din blogg- eller hjemmeside. Du bør være forsiktig med å google etter bilder, lagre dem, og ukritisk publisere dem på din nettside uten tillatelse fra eier. De fleste bilder er faktisk rettighetsbeskyttet. Derfor vil jeg tipse om tre nettsider hvor fotografer har lastet opp og delt bilder som du helt fritt kan benytte.

Ikke publiser andre sine bilder på nett uten tillatelse så samt du ikke har kjøpt rettighet til å bruke bilde. Bilde av JESHOOTS.COM on Unsplash.

Hvis et bilde på nett har et vannmerke, et symbol eller en tekst som beskriver rettighetsbeskyttelse kan du ikke uten videre bruke bildet uten eierens godkjenning.

Alle bildene på de nevnte nettsider under er er lisensiert under Creative Commons Zero som betyr at du kan kopiere, endre, distribuere og bruke bilder gratis, inkludert kommersielle formål, uten å spørre om tillatelse fra eller gi henvisning til fotografen.

Morgufile.com
Morgufile.com inneholder en rekke flotte bilder med høy kvalitet og er veldig brukervennlig. Du trenger ikke opprett noe konto, og kan med ett klikk laste ned bildene og ta dem i bruk umiddelbart.

Morgufile.com gir deg en rekke flotte bilder du kan benytte helt gratis.

Unsplash.com
Unsplash.com inneholder også en rekke flotte bilder med høy kvalitet og er veldig brukervennlig. Du trenger ikke opprett noe konto, og kan med ett klikk laste ned bildene og ta de dem i bruk umiddelbart.

Unsplash.com gir deg en rekke flotte bilder som du kan benytte helt gratis.

Pixabay.com
Pixabay.com inneholder også en rekke flotte bilder, men her må du opprette en gratis konto før du kan laste ned gratis bildene.

Pixabay.com tilbyr en rekke gratis bilder som du enkelt kan laste ned og begynne å bruke umiddelbart.

Håper dette var nyttig, for jeg har selv hatt glede av de nevnte sidene og funnet en rekke flotte bilder. Dersom du vil gi kreditt til fotografen så har Unsplash et vindu som kommer opp når du du laster ned bildet, hvor du kan kopiere kreditt-tekst med link.

Related Post

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.