Habanero Chili – Kruttsterkt krydder

Habanero er en Chili sort jeg ikke har smakt før. Da jeg så denne lille røde rakkeren i butikken tenkte jeg at det kunne være en artig variasjon fra den klassiske chillien som vi alle kjenner. Det skulle bli en ekstrem hot opplevelse, i mange dager har man brennende følelse i huden! Klok av skade skar jeg opp 1/3 av Habanero Chilien, kappet den i småbiter og helte den i Chili con carne gryten. Det var for mye!

Habanero

Habanero er en chilipepper hvor fargen er normalt oransje og rød med en scovillegrad mellom 100 000 – 350 000 SHU. Foto: Tormod Gundersen.

Habanero (spansk, fra Havanna) er en skarp variant av chilipepper. Umoden er den grønn, mens fargen som moden frukt varierer, men er normalt oransje og rød. En moden habanero er gjerne 2-6 cm lang og har eppleform. Smaksstyrke er gitt i scovillegrader, og habaneroen ligger på 100 000 til 350 000 SHU. Til sammenlikning ligger verdens sterkeste chili, Carolina reaper-pepperen på 2 200 000 SHU, og paprika er den svakeste på 0 SHU.

Habaneros antas å stamme fra Cuba, og produsere idag i MexicoBelize, Costa Rica og noen amerikanske delstater som Texas, Idaho og California.

Habanero

Habanero må brukes med forsiktighet ellers blir det for sterkt for oss normenn. Foto: Tormod Gundersen.

Forsiktig med mengden Habanero Chili

Vi skulle jo selvsagt aldri hatt alt oppi med en gang. Bruk litt og litt og smak til. Husk at det kan ta litt tid før Chilien gir maten den sterke smaken. Man kan også kaste oppi en stor bit som fiskes opp når gryten er på ønsket styrke.

Bruk hansker når du bearbeider Habanero Chili

Den sterke smaken er ikke det verste! Pass på hendene for da jeg gikk på do senere på kvelden svei det helt sykt. På toppen av det hele svei det i øynene da jeg skulle ta av meg linsene før jeg la meg. Så denne Chili-karen er så sterk at den kan bli en stor plage. Jeg vasket hendene flere ganger og det hjalp ikke. Så husk å bruke engangshansker og forsiktig med mengden, dette er sterke saker!


Tips! Glad i sterk mat? Les også om Chili Rawit.

Sist oppdatert 1. mars 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress