Habanero er en Chili sort jeg ikke har smakt før. Da jeg så denne lille røde rakkeren i butikken tenkte jeg at det kunne være en artig variasjon fra den klassiske chillien som vi alle kjenner. Det skulle bli en ekstrem hot opplevelse, i mange dager har man brennende følelse i huden! Klok av skade skar jeg opp 1/3 av Habanero Chilien, kappet den i småbiter og helte den i Chili con carne gryten. Det var for mye!

Habanero Chili ga oss en sterk opplevelse som vi aldri kommer til å glemme.

Habanero (spansk, fra Havanna) er en skarp variant av chilipepper. Umoden er den grønn, mens fargen som moden frukt varierer, men er normalt oransje og rød. En moden habanero er gjerne 2–6 cm lang og har eppleform. Smaksstyrke er gitt i scovillegrader, og habaneroen ligger på 100 000 til 350 000 SHU. Til sammenlikning ligger verdens sterkeste chili, Carolina reaper-pepperen på 2 200 000 SHU, og paprika er den svakeste på 0 SHU.

Habaneros antas å stamme fra Cuba, og produsere idag i MexicoBelize, Costa Rica og noen amerikanske delstater som Texas, Idaho og California.

Husk å ta forhåndsregler når du behandler Habanero Chili - bruk hansker!

Forsiktig med mengden Habanero Chili

Vi skulle jo selvsagt aldri hatt alt oppi med en gang. Bruk litt og litt og smak til. Husk at det kan ta litt tid før Chilien gir maten den sterke smaken. Man kan også kaste oppi en stor bit som fiskes opp når gryten er på ønsket styrke.

Bruk hansker når du bearbeider Habanero Chili

Den sterke smaken er ikke det verste! Pass på hendene for da jeg gikk på do senere på kvelden svei det helt sykt. På toppen av det hele svei det i øynene da jeg skulle ta av meg linsene før jeg la meg. Så denne Chili-karen er så sterk at den kan bli en stor plage. Jeg vasket hendene flere ganger og det hjalp ikke. Så husk å bruke engangshansker og forsiktig med mengden, dette er sterke saker!

Glad i sterk mat? Les også om Chili Rawit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen