Chili Rawit kalles også Birds eye eller Thai chili. Rawit er 2-3 cm lange, og er mye brukt i det Thailandske og Indiske kjøkkenet. Den ser ganske liten og uskyldig ut, men den er nesten like sterk som Habañero, som jeg skrev om her. Denne lille rakkeren setter en kraftfull spiss på maten – så bruk den med forsiktighet.

Chili Rawit gjør maten til en sterk opplevelse, og må brukes med moderasjon. Bilde mai 2018 fra Coop Mega Madla i Stavanger.

Chili Rawit vokser i Afrika og Sørøst-Asia, og brukes mye i thai, malaysisk, singaporeansk, indonesisk og vietnamesisk mat. Chili Rawit er ganske sterk. På Scoville - skalaen måler den rundt 50.000 - 100.000, og ligger i den nedre halvdelen av området for den noe sterkere habaneroen, men er fortsatt mange ganger sterkere en jalapeño.

Til en middag er det nok med 1/3 chili rawit. Er du av den tøffe typen kan du ta en 1/2.  

Chili Rawit er ikke fult så sterk som Habanero chili, men vær forsiktig, for denne gir allikevel en sterk matopplevelse.

Pass på hendene og bruk alltid engangshansker når du hakker opp chili som er sterk. Får du chili på øynene eller på sensitive deler på kroppen vil det svi og være veldig ubehagelig i en lang periode.

  • Prisen er 399 kr pr kg, men kjøper du f.eks. 2 stk vil du betale ca. 7-12 kr, litt avhengig av størrelsen på den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen