Raspeball på ferge mellom Halhjem-Sandvikvåg

Tormod

Oppdatert:

Halhjem-Sandvikvåg

Raspeball på fergen mellom Halhjem-Sandvikvåg er ikke bare en smaksopplevelse, men blir fort en god tradisjon. Halhjem-Sandvikvåg er et fergesamband på Europavei 39 over Bjørnafjorden mellom Os i Bergen og Fitjar kommune på Stord.

Her møtes fergene mellom Halhjem og Sandvikvåg. Foto: 07.09.2015 Tormod Gundersen.

Overfarten på 22 km (12 nautiske mil) er i seg selv en flott tur og opplevelse. I salongen har man utsikt i alle retninger og det er gode muligheter til å være ute på dekk når været tillater det. Fergeturer gir utsyn over kysten med øyer, viker, hytter, og åpne fjordstrekk.

MS Fanafjord i miniatyr er utstilt i et beskyttende glassbur ombord. Foto: 30.12.2016 Tormod Gundersen.

Overfarten fra Halhjem til Sandvikvåg tar i dag kun 40 minutter med de nye gassfergene MF «Fanafjord»MF «Bergensfjord» og MF «Raunefjord» som både har større kapasitet og høyere fart. Fergene ble satt i drift i 2007 og drives av Fjord1 etter at rederiet vant anbudskonkurransen og overtok etter at HSD da hadde drevet fergedrift over Bjørnefjorden i nesten femti år.

I 2011 reiste 1,2 millioner passsasjerer med gassferjene over Bjørnafjorden. Ferjene fraktet 888.618 kjøretøy, noe som gir et snitt på 2.434 kjøretøy hver dag.

Fergekaien på Halhjem hvor fergen er klart til å ta imot de reisende. Foto: 07.09.2015 Tormod Gundersen.

Utsikt over dekk på ferge fra Sandvikvåg til Halhjem. Foto: 19.08.2015 Tormod Gundersen.

Stort utvalg av varm-mat ombord

Ombord får man kjøpt et stort utvalg av varmmat, blant annet raspeballer (komler) som vi bergensere kaller den. Det er en stor raspeball med kjøtt inni, servert med baconbiter og smør. Andre favorittretter er lapskaus, kjøttkaker og pølse i brød eller med potetstappe. De selger også kyllingnuggets og kyllinglår, baguetter, smørbrød, og annet snacks som sjokolade, chips m.m.

Jeg bestiller alltid en stor raspeball(komle) om bord, og selvsagt med ekstra smør. Den er helt nydelig. Den må du bare prøve!

Halhjem-Sandvikvåg

En stor raspeball, lapskaus, og kjøttkaker er noen av matfavorittene om bord. Foto: 30.12.2016 Tormod Gundersen. 

Halhjem-Sandvikvåg

Vi har som tradisjon å dele en stor raspeball (komle) på overfarten mellom Halhjem-Sandvikvåg. Foto: 30.12.2016.

Video – Ferge mellom Halhjem og Sandvikvåg.


Tips! Les om Fergeturen Arsvågen – Mortavika.

Sist oppdatert 17. april 2023

En kommentar om “Raspeball på ferge mellom Halhjem-Sandvikvåg”

  1. Hei. Fin kiosk og mat tilbud på ferjene, men det er andre gang jeg har blitt mat forgiftet om bord. Spiste lapskaus i 15 tiden på ferjen og fikk typisk matforgiftning etterpå med oppkast og diaré. Så en hotell weekend i Brg blev ødelagt. Da jeg tilbrakte store deler av resten av fredag ettermiddag og natten på toalett og badet. Ville berre gi beskjed. Mvh passasjer.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.