Raspeball på ferge mellom Halhjem-Sandvikvåg

Home » Raspeball på ferge mellom Halhjem-Sandvikvåg

Raspeball på fergen mellom Halhjem-Sandvikvåg er ikke bare en smaksopplevelse, men blir fort en god tradisjon. Halhjem–Sandvikvåg er et fergesamband på Europavei 39 over Bjørnafjorden mellom Os i Bergen og Fitjar kommune på Stord.

Her møtes fergene mellom Halhjem og Sandvikvåg.

Overfarten på 22 km (12 nautiske mil) er i seg selv en flott tur og opplevelse. I salongen har man utsikt i alle retninger og det er gode muligheter til å være ute på dekk når været tillater det. Fergeturer gir utsyn over kysten med øyer, viker, hytter, og åpne fjordstrekk.

MS Fanafjord i miniatyr er utstilt i et beskyttende glassbur ombord.

Overfarten fra Halhjem til Sandvikvåg tar i dag kun 40 minutter med de nye gassfergene MF «Fanafjord»MF «Bergensfjord» og MF «Raunefjord» som både har større kapasitet og høyere fart. Fergene ble satt i drift i 2007 og drives av Fjord1 etter at rederiet vant anbudskonkurransen og overtok etter at HSD da hadde drevet fergedrift over Bjørnefjorden i nesten femti år.

I 2011 reiste 1,2 millioner passsasjerer med gassferjene over Bjørnafjorden. Ferjene fraktet 888.618 kjøretøy, noe som gir et snitt på 2.434 kjøretøy hver dag.

Fergekaien på Halhjem hvor fergen er klart til å ta imot de reisende.

Utsikt over dekk på ferge fra Sandvikvåg til Halhjem.

Stort utvalg av varm-mat ombord

Ombord får man kjøpt et stort utvalg av varmmat, blant annet raspeballer (komler) som vi bergensere kaller den. Det er en stor raspeball med kjøtt inni, servert med baconbiter og smør. Andre favoritter er lapskaus, kjøttkaker og pølse i brød eller med potetstappe. De selger også kyllingnuggets og kyllinglår, baguetter, smørbrød, og annet snacks som sjokolade, chips etc.

Jeg bestiller alltid en stor raspeball(komle) ombord, og selvsagt med ekstra smør. Den er helt nydelig. Den må du bare prøve!

En stor raspeball, lapskaus, og kjøttkaker er noen av matfavorittene ombord. 

Vi har som tradisjon å dele en stor raspeball (komle) på overfarten mellom Halhjem-Sandvikvåg.

Video - Ferge mellom Halhjem og Sandvikvåg.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hosted by Siteground | Powered by WordPress | Theme Astra Pro | Page Builder BeaverBuilder.

Secured by Sucuri

Kopirett © 2019 Tormod og Belkis Gundersen

Rull til toppen