Arsvågen - Mortavika er fergeforbindelsen som knytter Haugesund siden til Stavanger på europavei E39. Det er selskapet Fjord 1 som normalt trafikkerer med to ferger over Boknafjorden. Fergeturen tar omtrent 25 minutter. Dersom du ikke rekker fergen har du 20 minutter til gode. Både i Arsvågen og Mortavika er det kafeteria hvor  man kan kjøpe seg noe snack, mat og drikke. Her kan du nyte fergekaien slik vi gjorde en vakker mars dag i 2017.

Arsvågen ligger på Haugesund siden og fergjene tar deg over til Stavanger på ca. 25 minutter. Bilde 23. mars 2017.

På Arsvågen fergekai er det toaletter, kafeteria hvor man kan sitt inne eller ute på fine dager. Bilde 23. mars 2017.

MF Boknafjord er en av bilfergene som trafikkerer strekningen. Fergen ble bygget i 2011 og ble satt inn på sambandet Mortavika – Arsvågen fra 3. januar 2012. Ferjen tar 242 personbiler og 22 vogntog noe som gjør den til verdens største gassferje.[3]

Fergene er veldig stillegående og fergeturen på 25 minutter går veldig fort. Regn med at det er ganske stor pågang i kafeen, så hvis du er sulten prøv å komme deg raskt opp i salongen.

På vei over Boknafjorden hvor vi nyter en kopp kaffi og ser utover Boknafjorden.

Prøv raspeballene/komlene ombord på Fjord 1

På fergeturen kan du enten nyte utsikten vestover ut mot havet, eller østover hvor du kan se fjordarmene og noen av fjellene i Ryfylke. Du kan også sitte ut hvis det er fint vær. Maten om bord på fergene er veldig god, spesielt raspeballene, som jeg også har skrevet om, og som jeg elsker.

Dersom du skulle være uheldig og ikke rekke fergen på Mortavika kan du besøke Mortavika Kiosk & Kafeteria som jeg har skrevet om på min blogg. Her kan du ta deg tid litt snack og en kopp kaffe. Siden det går to ferger må du maksimalt vente i  20 minutter.

Se flere bilder fra fergeturen Arsvågen - Mortavika

Arsvågen - Mortavika Arsvågen - Mortavika Arsvågen - Mortavika Arsvågen - Mortavika Arsvågen - Mortavika Arsvågen - Mortavika Arsvågen - Mortavika

Video fergetur Mortavika - Arsvågen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen