Fergeturen Arsvågen – Mortavika

Tormod

Oppdatert:

Arsvågen - Mortavika

Arsvågen – Mortavika er fergeforbindelsen som knytter Haugesund siden til Stavanger på europavei E39. Det er selskapet Fjord 1 som normalt trafikkerer med to ferger over Boknafjorden. Fergeturen tar omtrent 25 minutter. Dersom du ikke rekker fergen har du 20 minutter til gode. Både i Arsvågen og Mortavika er det kafeteria hvor  man kan kjøpe seg noe snack, mat og drikke. Her kan du nyte fergekaien slik vi gjorde en vakker mars dag i 2017.

Arsvågen - Mortavika

Arsvågen ligger på Haugesund siden og fergene tar deg over til Stavanger på ca. 25 minutter. Foto: 23. mars 2017 av Tormod Gundersen.

Arsvågen - Mortavika

På Arsvågen fergekai er det toaletter, kafeteria hvor man kan sitt inne eller ute på fine dager. Foto: 23. mars 2017 av Tormod Gundersen.

MF Boknafjord er en av bilfergene som trafikkerer strekningen. Fergen ble bygget i 2011 og ble satt inn på sambandet Mortavika – Arsvågen fra 3. januar 2012. Ferjen tar 242 personbiler og 22 vogntog noe som gjør den til verdens største gassferje.[3]

Fergene er veldig stillegående og fergeturen på 25 minutter går veldig fort. Regn med at det er ganske stor pågang i kafeen, så hvis du er sulten prøv å komme deg raskt opp i salongen.

Arsvågen - Mortavika

På vei over Boknafjorden hvor vi nyter en kopp kaffi og ser utover Boknafjorden. Foto: Tormod Gundersen.

Prøv raspeballene/komlene ombord på Fjord 1

På fergeturen kan du enten nyte utsikten vestover ut mot havet, eller østover hvor du kan se fjordarmene og noen av fjellene i Ryfylke. Du kan også sitte ut hvis det er fint vær. Maten om bord på fergene er veldig god, spesielt raspeballene, som jeg også har skrevet om, og som jeg elsker.

Dersom du skulle være uheldig og ikke rekke fergen på Mortavika kan du besøke Mortavika Kiosk & Kafeteria som jeg har skrevet om på min blogg. Her kan du ta deg tid litt snack og en kopp kaffe. Siden det går to ferger må du maksimalt vente i  20 minutter.

Video fergetur Mortavika – Arsvågen


Tips! Les om Mortavika Kiosk & Kafeteria.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.