Eggkoker er et kjøkkenredskap man fort blir glad i. Men trenger man egentlig en eggkoker? Svaret er vel både ja og nei! Jeg har blitt svært glad i eggkokeren, men har du integrert tidsfunksjon på komfyren eller er flink til å bruke stoppeklokke med alarm, vil du garantert få perfekt kokte egg på gamlemåten også.

Eggkoker (merke Melissa) hjelper til med å få eggene perfekt kokt hver gang. 

Hvorfor bruke eggkoker?

Når man har kokt egg i en mannsalder i en kasserolle kan nok eggkokeren virke som en ekstra og unødvendig duppeditt på kjøkkenet? Både ja og nei; for har du kontroll på koketiden trenger du ikke eggkokeren. Er du som meg, litt slurvete med tidtaking, gjør mye annet samtidig, og ofte glemmer tiden. Ja, da er det irriterende å alltid overkoke og få hardkoke egg.

Eggkoker gjør det enklere å få bløte egg og den piper skikkelig når den er ferdig.

Hvordan virker eggkokeren? Den fungerer slik at du først fyller på vann på et målebeger som følger med eggkokeren. Målebegeret angir antall egg og grad av koking; Hard, Medium og Soft. Så fyller man til ønsket kokegrad baset på antall egg. Så heller man vannet nedi eggkokeren, setter på lokket og trykker på start. Eggkokeren piper konstant når den er ferdig. Se også videosnutten til slutt som også viser eggkokeren i aksjon.

Nå får jeg endelig medium bløtkoke egg og det slår ikke feil. Veldig godt fornøyd!

Om eggkokeren er noe for deg er jo helt individuelt. For meg har den blitt en fast følgesvenn spesielt til lørdags frokosten. Eggkokere fås i et utll merker og varianter, kjente merker er blant annet Krupps, Melissa eller Tefal.

Du kan finne en rekke eggkokere på Lefdal, Power, Bakeren og Kokken eller Jernia. Prismessig kan de fås fra ca 190-900 kr.

Video av eggkoker.

Ikke stikk hull på eggene med en nål! På nettsiden naturfag.no kan du lese om at forskning viser at dette tvert imot gjør saken verre fordi du lett lager tynne sprekker som svekker skallet. Under de betingelsene forskningen ble gjennomført økte sannsynligheten for at egget sprekker fra 5% til mer enn 50% dersom en stakk hull i skallet.

Les også om hvordan du lager hjemmelaget brun saus!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen