Commodore 64 – vår første datamaskin

Jeg glemmer aldri da jeg og min bror fikk vår første datamaskin, en Commodore 64. Året var 1986 og jeg var 13 år gammel. Commodore 64 er en 8-biters datamaskin som ble lansert i 1982, og var en av de første personlige datamaskiner som var billig nok til at de ble allemannseie. Jeg og min bror ble selvsagt helt i ekstase da vi fikk denne datamaskinen av våre foreldre. Det fine med denne maskinen var alle spillmulighetene.

Vår første datamaskin, en Commodore 64 med kassettspiller og to joysticks. Bilde fra 1986.

Tabell viser hovedspesifikasjon for Commodore 64.

UtgittJanuar 1982
ProsessorMOS 6510, 1MHz
Minne64K
Operativsystem (OS)Commodore BASIC V2

Første spill på Commodore 64 – Snoopy

Et av de første spillene og som introduserte oss til spillverden var Snoopy.

Bilde skjermdump av Snoopy på Wikipedia.

Snoopy ble utviklet av C. Cramer av Radarsoft og kom ut i 1984. Snoopy er et hopp og løp spill med 20 nivåer, les mer på Wikipedia her.

Etter et søk på Youtube var det utrolig gøy å se spillet igjen etter over 30 år. Jeg skjønner godt at videoen er kalt for Snoopy Nostalgi.

Slik ser Snoopy spillet ut på Commodore 64. Utviklingen har jo gått milevis videre siden, men for oss var det gøy å spille.

På mange måter var det litt trist at Commodore 64 ikke klarte seg i den knallharde konkurransen som oppstod tidlig 80-tallet. Apple Computer og IBM lanserte også sine personlige datamaskiner, som etterhvert også tok over, også når det gjaldt spill.

Commodore 64 har i alle fall gitt mange av oss som som var ungdommer på 80-tallet, gode minner og mange artige spillopplevelser. I dag er spillverden totalt forandret, hvor man kan spille på nett og med en helt annen grafikk. I dag er det spillkonsollene Playstation og XBox som har erobret spillmarkedet. Hvilke av disse to man skal velge mellom, skal jeg ikke uttale meg om her.


Etterhvert ble det overgang til Apple Computer for min egen del. Du kan lese om min første Mac maskin, en iMac G4/800 Flat panel.

Sist oppdatert 13. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress