Påskedag, eller også kalt første påskedag, er en helligdag hvor kristne feirer minne om Jesu Kristi oppstandelse. I Lukasevangeliet kan vi lese at Maria Magdalena og noen andre trofaste kvinner kom tidlig til Jesu grav den første dagen i uken. De hadde med seg de velluktende oljene som de hadde laget i stand. Der får de altså vite at Jesus Kristus har stått opp fra de døde.

Maria Magdalena og noen kvinner kom til Jesu gravog fant den tom. Bilde fra gravhagen i Jerusalem påsken 2008.

Biblen beskriver i Lukas evangeliet hva som skjedde på første påskedag

Jesu Kristi oppstandelse

Luk 24, 2-9

2 Da så de at steinen var rullet fra graven. 3 Og de gikk inn, men fant ikke Herren Jesu kropp. 4 De visste ikke hva de skulle tro, men med ett sto det to menn hos dem i skinnende klær. 5 Kvinnene ble forferdet og bøyde seg med ansiktet mot jorden. Men de to sa til dem: «Hvorfor leter dere etter den levende blant de døde? 6 Han er ikke her, han er stått opp. Husk hva han sa til dere mens han ennå var i Galilea: 7 ‘Menneskesønnen skal overgis i syndige menneskers hender og korsfestes, og den tredje dagen skal han stå opp.’» 8 Da husket de hans ord. 9 Og de vendte tilbake fra graven og fortalte alt dette til de elleve og til alle de andre.

Jeg fikk se gravhagen i Jerusalem i 2008

Da jeg var i Israel i 2008 fikk jeg selv se og oppleve gravhagen. Det ble en sterk opplevelse med mange inntrykk og refleksjoner. Hvis du ønsker å lese og se de flotte bildene jeg tok fra gravhagen i Jeruslamen i 2008, kan du gå inn på min bloggside her.

Biblen kan du lese på bibel.no. Her kan du også velge ulike oversettelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen