Da vi gikk på Preikestolen

Tormod

Oppdatert:

Turen til Preikestolen er en av landets mest gåtte fjellturer – over 270 000 mennesker går turen hvert år som ender opp på det svimlende fjellplatået over Lysefjorden. Aftenposten og Turistforeningen kårer denne turen som en soleklar vinner.

Endelig oppe på Preikestolen etter ca. 2 1/2 time og solen skinte. Foto: 21.07.2012 Tormod Gundersen.

Etter fem år i Stavanger, sommeren 2012, var tiden moden for å bestige Preikestolen. Det sier vel litt om min fjelltur interesse. Men bedre sent enn aldri har vært ett ordtak som har klistres seg fast til meg over årenes løp.

Så jeg manet meg opp, snakket en god venn av meg, og spurte om vi skulle gå turen til Preikestolen. Han sa heldigvis ja, så nå var det ingen vei tilbake. Du verden så glad jeg er for at vi gikk turen!

I begynnelsen av turen var det en del skyer og antydning til regn, og flere vi møtte på vei ned, sa det var begrenset sikt på toppen. Men da vi nærmet oss platået klarnet det og solen hilste på oss mellom skyene. Dermed ble det ekstra hyggelig og vi kunne nyte den fantastiske utsikten.

Min kone oppå platået og nyter utsikten over Lysefjorden som er enestående! Foto: 21.07.2012 Tormod Gundersen. 

For å komme til Preikestolen er det enklest å reise med ferge fra Stavanger og over til Tau. Kjør så videre på riksvei 13 mot Jørpeland og ta av opp til Preikestolen Fjellstue. Her kan man parkere og gå innover. Det er fint tur terreng, selv om det enkelte steder kan være litt bratt og steinete.

Detaljkart som viser turløypa fra Fjellstuen og opp på Preikestolen.

Flere detaljer om turen kan du lese på UT.no.

Fotogalleri


Tips! Les Tur til Dønna – Endelig så vi Dønnamannen.

2 kommentarer om “Da vi gikk på Preikestolen”

    • Hei Jaafar! Takk for hyggelig kommentar. Jeg like å oppleve ting, og det har blitt mye i årenes løp.Håper det inspirerer, og mange av turene jo er gratis også:) Det kommer mange spennende innlegg i tiden fremover, så bare stikk innom!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.