Tur til Dønna – Endelig så vi Dønnamannen

Tormod

Oppdatert:

Dønnamannen

Dønna er en øykommune på Helgeland i Nordland som ligger vest om Sandnessjøen. Vi besøkte øya 3 ganger fra 2013-2015, og vi vil dele denne opplevelsen.

Det første man legger merke til er fjellene. Vi ble fortalt at fjellet har fått navnet fordi det ligner en mann eller ansikt. Dette er ikke så lett å se fra Sandnessjøen, men da vi besøkte øya fikk vi endelig se mannen

Dønna

Fjellet er formet som et fjes, og nå ser vi hvorfor de kaller fjellet – Dønnamannen. Foto: 02.08.2014. 

Dønnamannen er en meget populære turist attraksjoner på Helgelands- kysten som strekker seg 858 m.o.h. Det er attraksjon for den som ønsker fysisk utfordring. Det er merket løype fra Breivika/Hagen opp til toppen. Der er også en del bratte og utsatte partier, og turen anbefales ikke for barn.

Dønna

Fantastiske Dønna med utsikt til Dønnamannen, havet og Lovund. Foto: 02.08.2014 av Tormod Gundersen.

Jeg kan vel si at jeg ikke tok utfordringen, men for de spreke belønnes man med en fantastisk utsikt over skjærgården. Man ser alle de kjente sagnfjellene som stikker opp av havet og fjellmassivene innover landet. Den som ønsker å ta turen opp til toppen, bør kontakte lokale kjentfolk, evt. Turistinformasjonen ved Tingstua Spiseforretning på Bjørn.

Dønna

Her kan vi også skimte Lovund i vest, og alle øyene utover i havet. Foto: 02.08.2014 av Tormod Gundersen.

På Dønna ser man også innover mot Sandnessjøen og De Syv Søste i øst. Foto: 28.09.2013 av Tormod Gundersen. 

Der bor omtrent 1449 (2011) mennesker på Dønna og er et sted hvor man kan boltre seg i natur, fiske og jakt. Les mer på Wikipedia. Les også mer på UT.no.

Privat video fra Dønnamannen.

For dere som er nysgjerrig så sier jeg på slutten av filmen: «Jeg tror ikke det blir mer fisking». Dere kan se fiskebloggen. her

Fotogalleri – Dønna 2013-2015.


Dere kan se fiskebloggen her.

Sist oppdatert 5. mai 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.