Manger – Tur langs Toskavegen

Tormod

Oppdatert:

Toskavegen på Manger er en flott opplevelse, enten det er til fots eller med bil. Vegen begynner fra Manger Sentrum og starter ved kommune-huset og går helt ut til øyen Toska. Den flotteste delen går fra Urhaugen, forbi AS Fiskenett og videre utover steinfyllingene til broene over til Flone og Toska.

Veien til Toska sto ferdig i 1989, og øyen er et populært utferdssted for mange. Det er fint å gå tur langs denne veien. Det er mange fine fiskeplasser langs veien som er tilgjengelige for alle.

Etter man passerer Urhaugen kommer man til to små vann Kjevatn og Gerhardspollen på høyre side samtidig som man skuer utover Mangerfjorden, gamle Jotun fabrikken og AS Fiskenett. Herfra er veien ganske så spektakulær bestående av lange steinfyllinger og to broer. Flott utsikt nordover mot Toska og Flone, Hella, Skageneset, samt Mangerfjorden og Eldsfjellet i sør-vest.

Når man kommer ut til Mangersholmane er det en en liten badevik, og en liten rasteplass hvor man kan parkere (se kart nederst).

Kart Toska

Kart som viser deler av Toskavegen fra Urhaugen og forbi steinfyllingene.

En annen flott tur går rundt søre – Toska. Da vi gikk tur var vi så heldige å se Hurtigruten seile inn Mangerfjorden. Du kan lese og se bilder fra turen her.

Videoklipp Toskavegen – Mangersholmane


Tips! Les også om tur på Søre Toska – Hurtigruta kom inn fjorden.

Sist oppdatert 31. desember 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.