Toskaveien på Manger er en flott opplevelse, enten det er til fots eller med bil. Toskaveien begynner fra Manger Sentrum og starter ved kommune-huset og går helt ut til øyen Toska. Den flotteste delen av Toskavegen går fra Urhaugen, forbi AS Fiskenett og videre utover steinfyllingene til broene over til Flone og Toska.

2015-juli-tur-pa-toskavegen-1Tur på Toskaveien er virkelig en flott opplevelse og her ser vi utover mot Flone fra AS Fiskenett.

Veien til Toska sto ferdig i 1989, og øyen er et populært utferdssted for mange. Det er fint å gå turer langs Toska-vegen, og det er mange fine fiskeplasser der, tilgjengelige for alle.

2015-juli-tur-pa-toskavegen-2Utsikt fra Toskavegen og utover mot Skageneset og Slottsholmane.

Etter man passerer Urhaugen kommer man til to små vann Kjevatn og Gerhardspollen på høyre side samtidig som man skuer utover Manger-fjorden, gamle Jotun fabrikken og AS Fiskenett. Herfra er veien ganske så spektakulær bestående av lange steinfyllinger og to broer. Flott utsikt nordover mot Toska og Flone, Hella, Skageneset, samt Mangerfjorden og Eldsfjellet i sør-vest.

2015-juli-tur-pa-toskavegen-3Ved Mangersholmane på Toskavegen er det en liten badevik og en rastebenk.

Når man kommer ut til Mangersholmane er det en en liten badevik, hvor man det også er en liten rasteplass hvor man kan parkere (se kart nederst).

2015-juli-tur-pa-toskavegen-4Midtveis i steinfyllingene er det plass til å parkere og nyte den vakre utsikten. 

Tur på Toskavegen kan være værhardt, men man får rikelig med utsikt og sjøluft.

20160220_115438561_ios-2-3-editKart som viser deler av Toskavegen fra Urhaugen og forbi steinfyllingene.

Videoklipp Toskavegen - Mangersholmane.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.