Biltur over Hemsedal, spesielt vinterstid, er en stor opplevelse. Å kjøre til Oslo over fjellet er ikke bare bare, og kan være krevende om vinteren. Det er flere fjelloverganger mellom Bergen og Oslo, og den mest brukte er nok Hemsedal, spesielt for vogntog og større kjøretøy. I alle fall inntil Filefjell-overgangen blir ferdig utbedret.

Januar 2016 kjørte vi Riksveg 52 over Hemsedal i strålende sol og fikk virkelig oppleve et vintereventyr. Her er noen bilder fra turen.

Biltur over Hemsedal. Her kjører vi i retning Oslo, med nydelig sol og snødekte fjell. Bilde: tormodgundersen.com.

Biltur over Hemsedal. Vi tok en stopp og tok noen flotte bilder av fjellene ved Hemsedal. Bilde: tormodgundersen.com.

Riksveg 52 over Hemsedal er vinteråpen og har mest tungtrafikk av fjellover-gangene mellom Oslo og Bergen. Bilde: tormodgundersen.com.

Hemsedal ligger på Riksveg 52

Hemsedal er et dalføre og ei fjellbygd som strekker seg nordvestover fra Gol i Hallingdal i Buskerud fylke. Hemsedal har Nord-Europas høyeste bebodde grend Lykkja (850m-935 m). Dalen er omkranset av høyfjell på begge sider. Det høyeste fjellet i Hemsedal er Høgeloft, 1921 moh., på grensen til Lærdal.

Idyllisk hytte som man kan se langs veien over Hemsedalsfjellet. Bilde: tormodgundersen.com.

Trøim er bygdesenteret i Hemsedal kommune og her ligger blant annet Hemsedal kirke og flere hoteller, samt Hemsedal skisenter. Stedet har navn etter gården Trøym.

Her kjører vi gjennom Trøim som er bygdesenteret i Hemsedal kommune. Bilde: tormodgundersen.com.

Mange er bekymret for å kjøre over fjellovergangene på vinterstid. Vegvesenet gjør alt de kan for å holde overgangene åpne og fri ferdsel året rundet, men på vinterstid kan været gjøre det umulig.

For å ivareta din sikkerhet som trafikant vil det tidvis innføres kolonnekjøring og i noen tilfeller blir fjelloverganger stenge helt. Da vil veien bli fysisk stengt med bom. Dersom veien er åpen og været er bra er det trygt å kjøre over fjellet. Du må selvsagt ha gode vinterdekk og kjøre varsomt etter forholdene.

Les da vi måtte kjøre i kolonne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen