Biltur over Hemsedal – Et vintereventyr

Tormod

Oppdatert:

Hemsedal

Biltur over Hemsedal, spesielt vinterstid, er en stor opplevelse. Å kjøre til Oslo over fjellet er ikke bare bare, og kan være krevende om vinteren. Det er flere fjelloverganger mellom Bergen og Oslo, og den mest brukte er nok Hemsedal, spesielt for vogntog og større kjøretøy. I alle fall inntil Filefjell-overgangen blir ferdig utbedret.

Januar 2016 kjørte vi Riksveg 52 over Hemsedal i strålende sol og fikk virkelig oppleve et vintereventyr. Her er noen bilder fra turen.

Hemsedal

Biltur over Hemsedal med nydelig sol og snødekte fjell på vei mot Oslo. Foto: Tormod Gundersen.

Pause ved fjellovergang

På biltur over Hemsedal, med fjell dekket av snø og sol som skinte fra en blå himmel. Foto: Tormod Gundersen.

Fjellovergang vinterstid

Riksveg 52 over Hemsedal er vinteråpen og har mest tungtrafikk av fjellover-gangene mellom Oslo og Bergen. Bilde: tormodgundersen.com.

Hemsedal ligger på Riksveg 52

Hemsedal er et dalføre og ei fjellbygd som strekker seg nordvestover fra Gol i Hallingdal i Buskerud fylke. Hemsedal har Nord-Europas høyeste bebodde grend Lykkja (850m-935 m). Dalen er omkranset av høyfjell på begge sider. Det høyeste fjellet i Hemsedal er Høgeloft, 1921 moh., på grensen til Lærdal.

Hytte på fjellet

Idyllisk hytte som man kan se langs veien over Hemsedalsfjellet. Foto: Tormod Gundersen.

Trøim er bygdesenteret i Hemsedal kommune og her ligger blant annet Hemsedal kirke og flere hoteller, samt Hemsedal skisenter. Stedet har navn etter gården Trøym.

Hemsedal

Her kjører vi gjennom Trøim som er bygdesenteret i Hemsedal kommune. Foto: Tormod Gundersen.

Mange er bekymret for å kjøre over fjellovergangene på vinterstid. Vegvesenet gjør alt de kan for å holde overgangene åpne og fri ferdsel året rundet, men på vinterstid kan været gjøre det umulig.

For å ivareta din sikkerhet som trafikant vil det tidvis innføres kolonnekjøring og i noen tilfeller blir fjelloverganger stenge helt. Da vil veien bli fysisk stengt med bom. Dersom veien er åpen og været er bra er det trygt å kjøre over fjellet. Du må selvsagt ha gode vinterdekk og kjøre varsomt etter forholdene.


  • Tips! Les da vi måtte kjøre i kolonne.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.