Lanzarote - Puerto del Carmen 2011

Kanariøyene ligger nært til mitt hjerte, og jeg har mange gode minner fra ferieturene til disse øyene. Denne bloggen handler om en familietur til Lanzarote - Puerto del Carmen vinteren 2011. Reise med fly fra Bergen tar omtrent snaue 5 1/2 time.

Herlig å gå langs Pocillos-stranden i Puerto Del Carmen på Lanzarote.

Vi bodde på Hotel Las Costas som er et vakkert hotell som ligger 2 minutters gange fra Pocillos-stranden. Las Costas tilbyr rom med egen balkong, gratis Internett via kabel, mikrobølgeovn og kjøleskap. Hotellet var veldig populært blant tyskere, og hver søndag serverte de Champagne til frokost.

På Hotel Las Costas kan du benytte deg av treningsstudio, boblebad og utendørsbasseng med havutsikt.

Her ser vi Pocillos-stranden med Hotel Las Costas i enden av stranden. 

Strandpromenaden går helt fra Las Costas til flyplassen og det er en rekke med restauranter og butikker langs promenaden.

Flyplassen på Lanzarote ligger kun 4km nord for Puerto del Carmen og samler derfor en rekke flyentusiaster som kan knips nydelig bilder av flyene som kommer inn for landing. Vi merket ingenting til flystøy på Puerto Del Carmen eller på Pocillos-stranden.

Helt nord på Puerto del Carmen samles flyentusiastene for å oppleve innflyging og landing tett på. 

Mirador del Rio - øyas flotteste utsiktspunkt

Mirador del Río er et utkikkspunkt som ligger på en ca 475 meter høy skråning nord på øya Lanzarote. Plasseringen ble opprettet i 1974 av den lokale kunstneren César Manrique i sin typiske stil, bestående av en balustraded kafé, en suvenirbutikk og en plattform på toppen som er integrert i lavastein.

Utsikt fra Mirador del Rio er helt enestående og vi ser utover sundet "Río" og øya La Graciosa.

Las Salinas de Janubio - Bølger og salt

Las Salinas de Janubio på Lanzarote er de største saltbassengene på Kanariøyene og utgjør et menneskeskapt landskap av stor arkitektonisk og kulturell verdi. De fortsetter den dag i dag å produsere dette hvite gullet som helt til for få årtier siden var en svært viktig del av øyas økonomi. Disse saltbassengene ligger i en lagune som ble til ved at vulkanutbrudd skapte en barriere av lava mot havet.

Salinas ligger helt sør på Lanzarote og her bruser bølgene fra Atlanterhavet mot det vulkanske steinene og er et mektig skue.

Boccia er obligatorisk

På Lanzarote er Boccia et høydepunkt,  og hver uke møtes en rekke pensjonister til konkurranse. Jeg ble også revet med av dette artige spillet.

Boccia er et kulespill som ble spilt i det gamle Roma og spilles individuelt eller med lag på 2 eller 3 spillere. Målet er å kaste kuler (egentlig av lær), og komme nærmest mulig en liten målball, som gjerne kalles «grisen» (eng: Jack). Konkurrentene har hver sin farge på kulene. Hvem som skal kaste først avgjøres ved å kaste mynt og kron.

Vi ble revet med av spillet Bottca, her er min far i aksjon og han storspilte denne dagen. 

Her gjelder det å komme nærmest "grisen" som er den lille hvite ballen.

På Lanzarote kan man besøke vulkaner, landsbyer, gå på marked og kjøpesentre, kjøre Gokart, spille minigolf og nyte god spansk mat på restaurantene. Det er også ferge mellom øyene dersom man ønsker å besøke en av de andre Kanariøyene.

Midt på vinteren, altså i januar og februar, er dagtemperaturen på Kanariøyene omtrent 19°c. Etter selv å ha vært på øyene noen ganger skjønner jeg godt hvorfor Kanariøyene er så populære blant nordmenn.

Fotogalleri Lanzarote 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen