Skibene på Holmen – En guttedrøm i oppfyllelse

I 2014 reiste vi til København på ferie. Jeg har vært i Danmark før, men altså ikke opplevd hovedstaden. Vi fikk skikkelig sommervær og jeg skulle få en hyggelig opplevelse som jeg ikke visste om. Dere som følger bloggen vet at jeg er ganske ubåt interessert, se vårt besøk i Aalborg på Springeren (les her).

2014-Juli-22 Marine museum-1I København i Danmark lå ubåten Sælen og ventet på oss. Vi mønstret ombord med guide. 

Da jeg så ubåten kjente jeg hvordan det boblet på innsiden. Det utrolige var at guiden var så brennende interessert i ubåten at vi snakket sikkert i 30 minutter før vi gikk ombord. Det passet perfekt for meg, selv om vi ikke forstod alt hva han sa, men du verden...

Ombord tok han oss igjennom alle detaljer og jeg glemte til og med å ta bilder inni selve ubåten, og det sier jo litt. Guiden svarte på alt, og han ville nesten ikke slippe oss derfra. Men det slutter ikke her.

2014-Juli-22 Marine museum-6Neste mål. Fregatten Peder Skram hvor vi fikk boltre oss fritt omkring på skipet.

Jeg trodde først at Fregatten var i operativ drift, men den var også en del av museet "Skipene på Holmen". Dette skulle bli alle gutters drøm; Fregatt og ubåt på én og samme dag! Mange inntrykk og opplevelser, og ekstra kjekt å mønstre ombord sammen med min gode barndomsvenn Morten. Vi glemmer aldri denne opplevelsen! Ship o hoi.

Felles billett til alle tre skipene for voksen DKK 110. Du kan lese mer om museet Skipene på Holmen på linken.

Videoklipp fra Fregatten Peder Skram på museet Skibene på Holmen.

Fotogalleri: 

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.