Vakumpakke matrester?

Home » Vakumpakke matrester?

Vakumpakke maten er kanskje noe ikke du er vant til? Vi har vel alle kastet mat og kjent på den dårlige samvittigheten. Det finnes flere muligheter til å lagre mat i dag. Jeg brukter fryser`en eller lar matrester ligge noen dager innpakket i plastfolier i kjøleskapet. Det å vakumpakke maten er noe jeg ikke er så vant til, men la oss se på fordelene.

Vakumpakker fra OBH Nordica Supreme Vacuum Sealer. Link her.

Jeg har ikke testet eller brukt vakumpakkere, men på vakumpakker.com kan du leser mer om de ulike produsenter og typer.

Vakumpakke

På Komplett.no kan du kjøpe vakuumpakkere til en rimelig pris, her er OBH Nordica Food Sealer Chef. Link her.

Her er min oppsummering rundt vakuumpakning:

1. Maten holder seg lengre og ferskere

Ved å vakumpakke maten holder den seg fersk 5 ganger lengre. Uansett vil maten holde seg "ferskere" fordi den ikke får tilført luft/oksygen. Tekstur og utseende forblir som opprinnelig fordi mikroorganismene som gjær og mold ikke kan vokse i et vakuum.

2. Du bruker rett lagringsemballasje

Ved vakumpakking må du bruke spesialtilpassede plastposer. Dette er en fordel fordi posene er spesialtilpasset lagring. Å bruke aluminiumsfolier og plastfolier, er ikke feil. De kan ha begrensinger knyttet til oppvarming i mikrobølgeovn og frysing. Aluminiumsfolie er oftest ikke egnet til kontakt med sure og salte næringsmidler.

Tomme isbokser eller lignende er plast emballasje som i utgangspunktet er ment for engangsbruk. De er mao. ikke laget for gjenbruk av andre næringsmidler enn de som opprinnelig var fylt med.

3. Du kan varme opp middagsrester i vannbad (Sous Vide)

Er det ikke fortvilende, du glemte å ta opp isboksen eller plastikkposen med middagsrester. Nå må den tines på alternativ vis. Vakuumplasten skal tåle opptil 100grader, så da er det bare å koke opp vann og la den trekke seg klar. Raskt og varm middag på bordet.

4. Du kan vakuumpakke så og si alt

Vær noe forsiktig med matvarer med mye væske innhold, da vil maskinen suge ut væsken og du må gjerne trykke "forsegle" før væsken går ut! De fleste maskiner kan styres manuelt i tillegg til alle automatiske funksjoner. Matvarer med høyt veskeinnhold vil ikke tørke ut, tørre matvarer som sukker forblir gode fordi de ikke får absorbert ekstra fukt og matvarer som inneholder mye fett og oljer vil ikke bli harske.

Andre artikler og informasjon

Jeg har funnet mange gode artikler f.eks. dingsetips.nettavisen.no.

Hvor kan jeg få tak i nye vakuum plastposer?

Hos the TheChef.no får du kjøpt vakummposer som passer alle vakuumpakkere uten kammer, ikke bare Allvac sine.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hosted by Siteground | Powered by WordPress | Theme Astra Pro | Page Builder BeaverBuilder.

Secured by Sucuri

Kopirett © 2019 Tormod og Belkis Gundersen

Rull til toppen