Bor man i Sandnessjøen mangler man ikke tur muligheter. Turen til Fjellåsvannet går fra kraftstasjonen på Breimo opp til Fjellsåsvannet (nedre). Dette er en tur på 4 km og tar ca. 1 time. Dette er en tur for de som ikke er i så god fysisk form, eller som bare ønsker å oppleve vakker natur uten de store fysiske anstrengelser.

En tur til Fjellsåsvannet i Sandnessjøen gir deg ikke jobb i Turistforeningen, men er en fin opplevelse. 

Sandnessjøen er omkranset av fjell, vakker natur og den utrolige Helgelandskysten. Det er derfor ikke så rart at menneskene som bor i Sandnessjøen er veldig stolt og opptatt av turgåing, fisking og båt. Du kan være ganske sikker på at den første personen du møter der oppe,  garantert har på seg treningsbukse, treningsjakke, eller noen andre fritidsklær.

Fjellsåsvannet - vakker natur uten de store fysiske anstrengelser

De mest kjente turopplevelser i området er Dønnamannen, se link til vår blogg. De Syv Søstre gir også en rekke luftige og fantastiske turopplevelser. Disse turene er allikevel ingen spøk. Det er turer som krever god fysisk form og at man er noe turvant.

Fjellsåsvannet er en enkel tur som ikke krever altfor god fysisk form. Du kan parkere ved kraftstasjonen på Breimo og så bare følge turstien opp til Fjellsåsvannet. Turen følger samme sti/rute som går til Botnkrona eller Dronningruta. Turen er på 4 km og godt merket, og tar ca 1 time.

Rett nedenfor Fjellsåsvannet er det dammer, bekker og elver som lager vakker musikk. 

Då vi kom opp til vannet gikk vi ca 10-15 min videre oppover hvor vi tok bilde av min kone ved den lille fossen. Er du slik som meg, ta deg tid til å fotografering og til å beundre Helgelandskysten.

Se mer detaljer og kart på UT.no.
Du kan også lese om en annen lettere tur i Sandnessjøen som går til Vettfjellet.

Bildegalleri - Fjellsåsvannet i Sandnessjøen

Privat video - utsikten litt sør for Fjellsåsvannet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen