Tur til Fjellsåsvannet – Sandnessjøen

Tormod

Oppdatert:

Fjellsåsvannet

Bor man i Sandnessjøen mangler man ikke tur muligheter. Turen til Fjellåsvannet går fra kraftstasjonen på Breimo opp til Fjellsåsvannet (nedre). Dette er en tur på 4 km og tar ca. 1 time. Dette er en tur for de som ikke er i så god fysisk form, eller som bare ønsker å oppleve vakker natur uten de store fysiske anstrengelser.

Fjellsåsvannet

En tur til Fjellsåsvannet i Sandnessjøen gir deg ikke jobb i Turistforeningen, men er en fin opplevelse. 

Sandnessjøen er omkranset av fjell, vakker natur og den utrolige Helgelandskysten. Det er derfor ikke så rart at menneskene som bor i Sandnessjøen er veldig stolt og opptatt av turgåing, fisking og båt. Du kan være ganske sikker på at den første personen du møter der oppe,  garantert har på seg treningsbukse, treningsjakke, eller noen andre fritidsklær.

Fjellsåsvannet – vakker natur uten de store fysiske anstrengelser

De mest kjente turopplevelser i området er Dønnamannen, se link til vår blogg. De Syv Søstre gir også en rekke luftige og fantastiske turopplevelser. Disse turene er allikevel ingen spøk. Det er turer som krever god fysisk form og at man er noe turvant.

Fjellsåsvannet er en enkel tur som ikke krever altfor god fysisk form. Du kan parkere ved kraftstasjonen på Breimo og så bare følge turstien opp til Fjellsåsvannet. Turen følger samme sti/rute som går til Botnkrona eller Dronningruta. Turen er på 4 km og godt merket, og tar ca 1 time.

Fjellsåsvannet

Rett nedenfor Fjellsåsvannet er det dammer, bekker og elver som lager vakker musikk. 

Då vi kom opp til vannet gikk vi ca 10-15 min videre oppover hvor vi tok bilde av min kone ved den lille fossen. Er du slik som meg, ta deg tid til å fotografering og til å beundre Helgelands kysten. Se mer detaljer og kart på UT.no.

Bildegalleri – Fjellsåsvannet i Sandnessjøen


Privat video – utsikten litt sør for Fjellsåsvannet


Tips! Les også om Vettfjellet – Gamle damer fikk meg opp.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.