Tur til Besseggen – Skal vi ringe etter helikopter?

Tormod

Oppdatert:

Selv om det er noen år siden nå – nærmere bestemt august 2007 – glemmer jeg aldri turen til Besseggen! Denne historien må gjenfortelles. La meg si det med en gang: Jeg angrer ikke på at jeg ble med til Besseggen. Men hadde du spurt meg underveis… vel, det er en helt annen historie!

Jeg visst ikke hva jeg hadde begitt meg ut på, og her er jeg ikke klar over hva som vente lengre fremme. Foto: 25.08.07 Tormod Gundersen.  

Invitert med av venner på en «søndagstur»

Historien begynner med en invitasjon til å gå Besseggen sammen med noen barndomskamerater. På den tiden bodde jeg i Drammen og fikk høre at dette skulle være en «god søndagstur». Vel, sannheten var at jeg ikke var i særlig god form. For å si det rett ut: Jeg var utrent og overvektig. Men jeg tenkte at litt frisk luft ikke kunne skade, og frisk luft fikk jeg i bøtter og spann!

Smilet var på plass, men utviklet seg gradvis til grimas underveis. Foto: 25.08.07 Tormod Gundersen.

Båten fra Gjendesheim til Memurubu – Besseggen – Gjendesheim

Vi overnattet på en hytte og kjørte neste morgen til Gjendesheim. Der tok vi båten til Memurubu og startet vår vandring over Besseggen tilbake til Gjendesheim. Man kan også gå motsatt vei, men de fleste foretrekker denne retningen fordi det gir en mer dramatisk og luftig opplevelse.

Besseggen-ruten er 13,3 kilometer lang, med det høyeste punktet på 1.743 meter over havet. Beregn rundt 6-8 timer på hele turen, avhengig av tempo og værforhold.

Her er vi på vei opp Besseggen, Morten i spiss og leder vei, og jeg var helt ferdig før vi kom til selve Eggen!
Foto: 25.08.07 av Tormod Gundersen.

Endelig oppe, og nå kan vi nyte den fantastiske utsikten over Jotunheimen. Foto: 25.08.07 av Tormod Gundersen.

Skal vi tilkalle helikopter?

På turen tullet en kamerat og sa: «Tormod, skal vi tilkalle helikopter?» Jeg svarte oppriktig og ærlig: «Ja, jeg tror det.» Heldigvis slapp vi helikopter, og ni timer senere var vi tilbake i Gjendesheim. Knesmerter på nedstigningen var prikken over i-en, og jeg måtte ta det ekstra rolig på slutten. Men ned kom vi, og etter en dusj og en pizza har jeg vel aldri sovet så godt før!

Skal du gå denne turen bør du være normalt trent! Du kan se flere detaljer om turen på Ut.no.

Besseggen er en fantastisk tur! Se flere bilder nedenfor


Tips! Les mer om Vettfjellet – Gamle damer fikk meg opp.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.