Tur til Besseggen – Skal vi ringe etter helikopter?

Selv om det er noen år siden nå, det vil si august 2007, glemmer jeg aldri turen til Besseggen! Historien må gjenfortelles, og la meg si det med en gang: Jeg angrer ikke på at jeg ble med til Besseggen, men hadde du spurt meg underveis…

Jeg visst ikke hva jeg hadde begitt meg ut på, og her er jeg ikke klar over hva som vente lengre fremme. Foto: 25.08.07.  

Invitert med av venner på en «søndagstur»

Historien begynner med en invitasjon til å gå Besseggen sammen med noen barndomskamerater. Jeg bodde da i Drammen og fikk vite at det var en «god søndagstur». Vel, jeg var ikke i god form, eller for å si det rett ut; Jeg var utrent og overvektig. Jeg tenkte at litt frisk luft ikke kunne skade og det fikk jeg rikelige av.

Smilet var på plass, men utviklet seg gradvis til grimas underveis. Foto: 25.08.07 Tormod Gundersen.

Båten fra Gjendesheim til Memurubu – Besseggen – Gjendesheim

Vi overnattet på en hytte og kjørte neste morgen til Gjendesheim. Her tok vi båten til Memurubu, og gikk over Besseggen og tilbake til Gjendesheim. Man kan også gå motsatt vei, men de fleste foretrekker denne veien fordi  det gir en luftigere opplevelse.

Besseggen er 13,3 kilometer lang, og det høyeste punktet ligger på 1743 moh. Beregn rundt 8 timer på hele turen.

Her er vi på vei opp Besseggen, Morten i spiss og leder vei, og jeg var helt ferdig før vi kom til selve eggen! Foto: 25.08.07 av Tormod Gundersen.

Endelig oppe, og nå kan vi nyte den fantastiske utsikten over Jotunheimen. Foto: 25.08.07 av Tormod Gundersen.

Skal vi tilkalle helikopter?

På turen tullet en kamerat av meg og sa; «Tormod skal vi tilkalle helikopter?» Jeg svarte oppriktig og ærlig: «Ja, jeg tror det.»  Vi slapp heldigvis helikopter og 9 timer senere var vi tilbake i Gjendesheim. Knesmerter på nedstigningen var prikken over i en, og jeg måtte ta det ekstra rolig på slutten. Ned kom vi, og etter en dusj og en Pizza, har jeg vel aldri sovet så godt før.

Skal du gå denne turen bør du være normalt trent! Du kan se flere detaljer om turen på Ut.no.

Besseggen er en fantastisk tur! Se flere bilder nedenfor


Tips! Les mer om Vettfjellet – Gamle damer fikk meg opp.

Sist oppdatert 22. april 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress