Jærstrendene blir man aldri lei av

Jærstrendene ligger som en perle på en snor langs kysten av Jæren i Rogaland. Strendene utgjør et særpreg av kystlandskapet og store deler av strendene er vernet. I dag vil jeg skrive om tre av strendene.

Sandestranden ligger helt nord på Randaberg. Bilde tatt 12. mai 2018. 

Sandestranden ligger noen kilometer nord for Randaberg sentrum, retning Tungenes fyr. Stranden er lang og flott, og har gode parkeringsmuligheter. Med rette vindforhold er det et bra sted for bølgesurfing og kiting.

Lengre sør for Randaberg finner vi Vistestranden. Det er en landgrunn sandstrand som ligger nydelig til ut mot havet. Her kan du parkere ved Viste strandhotell som har kiosk og toaletter. Foruten om stranden er område perfekt for turgåing nordover på en tur/grusvei. Det er store områder med plen, benker og gode muligheter for grilling.

Vistestranden er virkelig en perle av en strand og hele området er tilrettelagt for sommeraktiviteter. Bilde tatt 29. april 2018.   

De mest kjente strender på Jæren som er skiltet, har jeg listet nedenfor. Jeg har også lagt til link til strender jeg har skrevet om tidligere.

  • Sande og Viste (Randaberg).
  • Solastranden (2017/2016), Hellestø (2017), Byberg, Vigdel, Ølberg (Sola)
  • Orre og Bore (Klepp)
  • Refsnes, Nærland, Brusand og Ogna (Hå)

Brusand strand er en lang og flott sandstrand med lune sanddyner, og med adkomst fra nordsiden av stranden ved parkeringsplass. Det er omtrent 400 m gange til sjøen. Område er et populært hytt- og camping område om sommeren.

Brusand strand ligger langt sør på Jæren og er et populært ferie og camping område. Bilde tatt 12.mai 2018.

Bildegalleri Sandestranden og Vistestranden.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.