Syden sommer i Sør-Norge i mai 2018

Tormod

Oppdatert:

syden temperaturer

Sommeren kom allerede i mai til Sør-Norge. Metrologene sier at vi har hatt hele 23 sommerdager denne måneden,  og de siste to ukene har vi opplevd skikkelig syden temperaturer. Vi kan nesten ikke tro det er sant, men mai måned går inn i historiebøkene når det gjelder varmerekorder.

syden temperaturer

Årets første bad i Stora Stokkavatnet i Stavanger hvor temperaturen i vannet var hele 21 °C. Bilde tatt 31. mai 2018.

Syden temperaturer og varmerekorder i mai 2018

Oslo og Bergen slår sine gamle varmerekorder for mai måned med henholdsvis 31,1 og 31,2 grader, mens Etne i Hordaland leder varmeduellen med hele 32,4 grader. På Sola og i Stavanger er det aldri før målt så høye gjennomsnittstemperaturer for mai måned som i år. Det fantastiske sommerværet tar heller ikke slutt. Prognosene viser at syden temperaturer og det fine været skal holde seg langt ut i neste uke.

syden temperaturer

Stora Stokkavatnet er et populært badevann og her var det ingen som nølte med å kaste seg ut i. Bilde tatt 31. mai 2018.   

Årets første bad torsdag 31. mai 2018

Årets første bad var på torsdag 31. mai i Stora Stokkavatnet. Da vi hadde parkert på ettermiddagen så vi at barn syklet og sprang av glede ned til vannet. Foreldrene hadde endelig kommet hjem fra jobb, og nå ønsket barna å bade og leke i det herlige været. Det ble sagt at vannet hadde en temperatur på 21 °C. Jeg gikk uti og det var helt fantastisk behagelig.

syden temperaturer

Flott parkområde og benk nedenfor parkeringsplass ved Stora Stokkavatnet. Bilde tatt 29. april 2018.   

Uansett hvor du bor i Sør-Norge må du bare nyte den herlige syden temperaturen og de nydelige sommerdagene! Kom deg ut på en strand og kjøl deg ned i sjøen eller vannet. Her i Rogaland er vi så heldig at vi har en rekke flotte sandstrender, les mer her.

Nå er det bare å nyte solen og bruk for all del solkrem. Få i gang grillen, drikk mye kaldt og spis masse is. Her i Norge må vi neste utnytte de få sommerdagene vi er så heldig å få…

Følg sommer været på Yr.no.

Ha en riktig god sommer!


Tips! Les hvor viktig det er å ha Førstehjelpsutstyr – Nyttig å ha i hjemmet.

Sist oppdatert 5. mai 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.