Strand weekend på Jæren

Nå som sommeren har kommet på besøk til Sør-Norge, var det ingen tvil om at første helgen i juni 2018 måtte tilbringes på stranden. Her i Norge vet vi ikke hvor mye sommer vi får, så når solen skinner fra skyfri himmel og temperaturen kryper opp til 24- 25 °C, da er det bare å nyte solen og komme seg på stranden.

Årets første helg i juni ble tilbrakt på stranden. Bilde fra Solastranden 1. juni 2018. 

I det fantastiske sommerværet var det mange som hadde tatt turen til Solastranden for å bade og få litt sol på kroppen og vi var ingen unntak.

Solastranden er kanskje den fineste stranden på Jæren hvor det er rikelig med plass til alle som vil bade. Bilde tatt 1. juni 2018.   

På Solastranden er det er langgrunt og flott badetemperatur. Bilde tatt 1. juni 2018.   

Lørdag 2. juni dro vi til Orrestranden som ligger lengre sør på Jæren. Det var stappfullt på parkeringsplassen, men med litt tolmodighet fikk vi til slutt plass.

Orrestranden er Norges lengste strand, og den eneste av Jærstrendene som kan smykke seg med det internasjonale miljømerket «Blått flagg.» Det viser at stranden oppfyller alle de strenge kravene til renhet i vann og på land, søppelhåndtering, sikkerhet og tilgjengelighet. Nå vil Sola og Randaberg kommune også søke om å få heise det blå flagget.

Orrestranden er Norges lengste strand og har kvalifisert seg til Blått flagg. Bilde tatt 2. juni 2018.   

Orrestranden retning sørover. Bilde tatt 2. juni 2018.   

Orrestranden er veldig fin, men personlig synes jeg Solastranden er finere.

OBS! Hvis du besøker Hellestø- og Borestranden så er det satt opp skilt som varsler fare for undervannsstrømmer. Her må man være ekstra varsom å ikke svømme for langt ut, men holde seg nært land.

I Rogaland er vi så heldig at vi har en rekke flotte sandstrender, les mer her.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.