Strand weekend på Jæren

Tormod

Oppdatert:

Jærstrendene

Nå som sommeren har kommet på besøk til Sør-Norge, var det ingen tvil om at første helgen i juni 2018 måtte tilbringes på en strand. Her i Norge vet vi ikke hvor mye sommer vi får, så når solen skinner fra skyfri himmel og temperaturen kryper opp til 24- 25 °C, da er det bare å nyte solen og finne en strand på jæren.

Jærstrendene

Årets første helg i juni ble tilbrakt på stranden. Bilde fra Solastranden 1. juni 2018. 

Solastranden mest populære strand i sommervarmen

I det fantastiske sommerværet var det mange som hadde tatt turen til Solastranden for å bade og få litt sol på kroppen, og vi var ingen unntak. Solastranden er veldig populær når gradestokken kryper over 24C. Her ute får man en kjølig bris fra Nordsjøen.

Jærstrendene

På Solastranden er det er langgrunt og flott badetemperatur. Bilde tatt 1. juni 2018.   

Orrestranden er vakker, men langt å reise fra Stavanger

Lørdag 2. juni dro vi til Orrestranden som ligger lengre sør på Jæren. Det var stappfullt på parkeringsplassen, men med litt tålmodighet fikk vi til slutt plass.

Orrestranden er Norges lengste strand, og den eneste av Jærstrendene som kan smykke seg med det internasjonale miljømerket «Blått flagg.» Det viser at stranden oppfyller alle de strenge kravene til renhet i vann og på land, søppelhåndtering, sikkerhet og tilgjengelighet. Nå vil Sola og Randaberg kommune også søke om å få heise det blå flagget.

Orrestranden er veldig fin, men personlig synes jeg Solastranden er finere.

SJærstrendene

Orrestranden er Norges lengste strand og har kvalifisert seg til Blått flagg. Bilde tatt 2. juni 2018.   

OBS! Hvis du besøker Hellestø- og Borestranden så er det satt opp skilt som varsler fare for undervannsstrømmer. Her må man være ekstra varsom å ikke svømme for langt ut, men holde seg nært land.


Tips! I Rogaland er vi så heldig at vi har en rekke flotte sandstrender, les mer her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.