Bud er et tettsted og fiskevær i Fræna kommune i Møre og Romsdal. Vi besøkte stedet sommeren 2014. Det er ikke hver dag man kommer over et så koselig sted.

Er du i nærheten av Atlanterhavsveien så ta turen innom Bud; et idyllisk tettsted ved havet.

Tettstedet Bud har 764 innbyggere per 1. januar 2015, og ligger ytterst ute på Romsdalskysten. Navneformen er en eldre skrivemåte av ordet ei bu. Ordet er her brukt om rorbuer, som de tilreisende fiskerne bodde i under sesongfisket.

På Bud har man vakker utsikt ut over det kjente havstykket Hustadvika. 

Ergan kystfort som ble etablert av tyske tropper i perioden april 1941 til 1945 og skulle beskytte mot britiske og amerikanske angrep. Kystfort var i utgangspunktet et hærkystbatteri, men var kommandomessig underlagt Seekommando Molde ved beskytning mot sjømål.

Belkis speider utover havet fra kystfortet som i dag er et flott museum.

Kystfort ble nedlagt like etter krigen, og uten jevnlig vedlikehold forfalt anlegget relativt raskt. Mot slutten av 1980-årene ble det vedtatt å starte et restaureringsarbeid, og nær femten år senere ble kystfort offisielt åpnet som museum den 6. mai 1995.

Kanon fra krigen 1941-1945 er utstilt på Ergan kystfort som i dag er et museum.

Lenger nord og helt ytterst mot havet er det anlagt en kyststi. Denne er merket og har en rekke informasjonstavler som forteller Buds historie. Det er også laget en forbindelse over land, denne går litt opp mot «fjellet» Gullberget. Herfra er det utsikt over området og havet utenfor.

Belkis med isbjørn og tettstedet Bud i bakgrunnen. 

Bildegalleri

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hosted by Siteground | Powered by WordPress | Theme Astra Pro | Page Builder BeaverBuilder.
Secured by Sucuri

Rull til toppen