Tur til Lindøy er en flott opplevelse. Øyen ligger i Byfjorden i Stavanger og har mange lune viker, skog og et lite tjern. For å komme til denne vakre øyen må du ta hurtigbåt fra fiskepirterminalen (bak Magasinblaa). Vi planla et besøkt av øyen i nydelig sommervær, og pakket solkrem, niste, og tok med oss godt humør.

Hurtigbåten fjordglimt tar deg over til Lindøy på ca. 15. min fra Stavanger. Foto: 23.07.21 tormodgundersen.com.

Idyllisk øy med en spesiell historie
Det første som møter deg er en liten kai. Når man går i land kan man se et stort skolebygg som er omgitt av en vakker gressplen og trær. I 1887 var det presten Lars Oftedal som kjøpte øya og bygget "Lindøens redningshjem for gutter som var kommet på avvier". På folkemunne het det at dersom du ikke skikket deg vel havnet du på Lindøy, og mange barn i Stavanger på den tiden var nok skremt bare av tanken på å havne ut på denne øya. I dag driver Stavanger barnevernsenter avdeling for ungdom mellom 13-18 år.

Tidligere elever ved skolen har lagt ned et enormt arbeid i å bygge veier på øya. Veiene ble bygget for jordbruksdrift, og er i dag ypperlige for turgåing. Flittige hender har også plantet ned utallige blomsterarter, som i dag gir stor glede når en beveger seg rundt på øya. Det som også er ganske så flott er de gamle trærene som pryder øya. Flere av dem er trolig over 100 år gamle, og veldig store.

Et gammelt og vakkert tre møter deg når du passerer Stavanger barnevernsenter på Lindøy. Foto: 23.07.21 tormodgundersen.com.

Tilrettelagt for båtturister

Lindøy har 2.8 km med turstier som går gjennom lauv- og granskog, og svinger seg gjennom åpne kulturlandskap. I tillegg er det gode forhold for å fiske med stang fra land. På sørsiden har Ryfylke Friluftsråd tilrettelagt med handikaptoalett, 160 meter gjestebrygge for båtturister, grillanlegg, benker, lekeplass og kildesorteringsanlegg.

På sørsiden av Lindøy er det tilrettelagt for båtturister med brygge og muligheter til å grille. Foto: 23.07.21 tormodgundersen.com.

Tur til Lindøy - Nytting informasjon

  • Turveg: Grusvei. Totalt 2,8 km.
  • Bading: Sørvik og Varmekro
  • Fiske: Sjøfiske med stang fra land.
  • Båndtvang: Hele året, da det er dyr på beite.
  • Billett: Kolombus-sone 1 (Nord-jæren) 40 kr, en-vei.

NB! Husk å heise den oransje blåsen når du skal reise fra øyen.

Sjekk rutetabellen for hurtigbåten til Byøyene her.

Tips! Kjøp heller dagskort (60 kr; 2021) i stedet for enkeltbillett hos Kolombus, det vil spare deg 20 kr, og 40 kr hvis det dere er to. Og så kan et dagskort benyttes hele dagen. Her er linkt til prisoversikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen