Praha – Perfekt for en romantisk weekend

Tormod

Oppdatert:

Gotiske Tyn-kirken i Praha 2005

Jeg reiser gjerne tilbake til Praha, denne fantastiske byen i Tsjekkia. Sommeren 2005 besøkte jeg byen sammen med en kollega og vi skulle virkelig få oppleve byens varierende sommer klima, og stort sett høljet det ned denne uken i juli. Her er noen bilder og minner i fra turen.

Gotiske Tyn-kirken i Praha 2005
Gamle bytorget er nok hjerte i Praha med markedsplass, samt den gotiske Tyn-kirken og Rådhuset med den berømte astronomiske klokken.

Den astronomiske klokken i Praha er et astronomisk urverk fra middelalderen. Den berømte klokken er plassert i tårnet på det gamle rådhuset nær Gamle bytorget. Når klokken slår timeslaget, åpnes to luker over klokken hvor apostlene passerer forbi innenfor.

Urverket ble laget av en urmaker i 1410 i samarbeid med en professor i astronomi og matematikk på Karlsuniversitet i Praha – og forbedret 1490.

Den astronomiske klokken i Praha
Den astronomiske klokken i Praha er fra middelalderen, og er plassert i tårnet på det gamle rådhuset nær Gamle bytorget.

Praha - bryllup
Vi fikk også oppleve et bryllup i Praha, og skulle man få velge en by å gifte seg i; ja så er  Praha desidert høyt på listen.

Prahas borg står på UNESCO verdensarvliste og var en gang setet for den bøhmiske kongen. Borgen dekker et området på over 70.000 kvadratmeter og er dermed den største middelalerborgen i verden.

Prahas borg er offisiell residens for den tsjekkiske presidenten, og bygningen er derfor strengt bevoktet. Det er vaktskifte én gang i timen.

Praha 2005 - vakt
Jeg prøvde meg som vakt til fotografens begeistring, og jeg dimmet ganske fort…

St. Vitus-katedralen ligger inne i borgen og er et strålene eksempel på gotisk arkitektur. Den er også fremdeles en av landets aller viktigste kirker.

St. Vitus-katedralen i Praha er et utrolig byggverk som ble påbegynt i 1344, og sto uferdig i hundrevis av år, og ble først ferdigstilt i 1929.

Les mer om Praha her. [Ikke Affiliate/reklame]

Fotogalleri

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.