Båttur i Stockholms skjærgård

Sommeren 2014 reiste vi tilbake til vår favoritt by Stockholm. Jeg gledet meg og vi ble ikke skuffet. Vi fikk oppleve byen i 28grader, sol og blå himmel. Vi bestemte oss for å oppleve Stockholms skjærgård som består av mer enn 30.000 øyer, holmer og skjær som er spredt 80 km øst fra byen helt ut til Østersjøen.

2014-juli-24-stocholms-skjaergard-22Sommeren 2014 ble vi fristet til å ta en båttur i Stockholms skjærgård.

Vi valgte å ta en tre times rundtur i skærgården kalt "Rindö runt" med s/s Storskär. Båten går fra Strömkaien kl.12.00 og er tilbake kl.15.00 og det serveres mat og drikke ombord.

2014-juli-24-stocholms-skjaergard-9Her er båten Storskär som tok oss rundt i Stockholms skjærgård kalt "Rindö runt."

Du kan gå ombord i Stockholm eller i Vaxholm og følge med på en reise til Ramsö og så runt Rindö med ankring i Vaxholm cirka en time senere, før Storskär går tilbake til Stockholm. På fine dagar kan det være lurt å være ut i god tid. Du trenger ikke kjøpe billetter på forhånd, de kjøper man ombord. Hele turen tar ca. 3 timer.

2014-juli-24-stocholms-skjaergard-8Her er vi ved Strömkaien i Stockholm klar til en tre timers båttur.

Vaxholm er et tettsted på en liten øy som har stor personlighet. Her finnes  mye historie og mange kjekke aktiviteter for alle aldre og interesser.

2014-juli-24-stocholms-skjaergard-16Her ligger vi til kai ved Vaxholm, en nydelig liten øy i Stockholms skjærgård.   

En populær opplevelse på Vaxholm kalles "Fångarna på Kastellet" som er en kombination av lek og spennende konkurranser, og er for grupper på 10-100 personer. Det sies at utsikten fra festningens tårn er fantastisk og en stor belønning etter 134 trappetrinn.

2014-juli-24-stocholms-skjaergard-15Vaxholm festning sett fra sjøen er en populært turistattraksjon på øyen. 

Det var forholdsvis trangt ombord, men vi fant oss en flott plass og kom lett i snakk med lokale svensker og turister. Det var enkel servering av mat og drikke ombord.

2014-juli-24-stocholms-skjaergard-13Belkis kom i snakk med hyggelige svensker som kunne fortelle mye om den svenske skjærgården. 

2014-juli-24-stocholms-skjaergard-18Her passerer vi en fyrlykt på rundturen og det var stadig noe å se langs kysten. 

Gröna Lund er en fornøyelsespark på søre Djurgården i Stockholm. Fornøyelsesparken ble grunnlagt i 1883 og er Sveriges eldste, og den har en rekke kjente attraksjoner.

2014-juli-24-stocholms-skjaergard-19Gröna Lund fornøyelsespark i Stocholm sett fra sjøen.

Video fra Stockholm 2014.

Fotogalleri.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.