Da bilen måtte innom Automester på Ådnekvam Auto, tok vi oss en tur opp Hitlandsbakkane til demningen ved Bogtveitvatnet. Område ligger mellom Salhus og Åsane og dette ble en gjøre-oss-kjent-tur. Vi ble virkelig begeistret for dette område som har fjell og natur i rikelig monn.

Endelig på fremme ved demningen ved Bogtveitvatnet med Høgstefjellet i bakgrunnen

Ønsker man å gå i fjellet f.eks på Høgstefjellet er det tilrettelagt med gode parkeringsmuligheter på toppen av Hitlandsbakkane. Langs Salhusvegen er det begrenset med parkeringsplass og kun én parkeringsplass plass ca. 100 meter øst for krysset til Baugtveitvegen.

Det første man kommer til er Hitland Gaard som har sine røtter fra 1788. Gården har i alle år vært regnet som et rekreasjonssted/turområde for nærmiljøet Salhus og Mjølkeråen.

Gården har bevart den gamle byggestilen og har gress på taket.

På gården er det tilrettelagt for Selskapslokaler med alle rettigheter for inntil 60 personer. Lokal mat serveres i kulturhistoriske omgivelser hvor kultivert villsau er deres spesialitet.

Hitland Gaard ligger idyllisk innerst i dalen før Hitlandsbakkane og tilbyr kulturarrangement og har selskapslokaler for inntil 60 personer. 

Her er vi på toppen av Hitlandsbakkane hvor man passere det øvre gårdsbruket.

Ved Bogtveitvatnet ser man det majestetiske Høgstefjellet. 

Dette er et område vi skal prøve å utforske mer, og spesielt Høgstefjellet fristet. For flere turer i område f.eks. Tellevikafjellet se UT.no.

Videoklipp fra Hitlandsbakkane

Bildegalleri

Tips! Kjøp deg boken: Opptur.Hordaland: 276 fotturar. Der vil du bli overrasket over hvor mange turer som finnes i ditt nærområde. Du kan kjøpe boken her. [Ikke reklame].

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen