Tur opp Hitlandsbakkane til demningen ved Bogtveitvatnet

Tormod

Oppdatert:

Da bilen måtte innom Automester på Ådnekvam Auto, tok vi oss en tur opp Hitlandsbakkane til demningen ved Bogtveitvatnet. Område ligger mellom Salhus og Åsane og dette ble en gjøre-oss-kjent-tur. Vi ble virkelig begeistret for dette område som har fjell og natur i rikelig monn.

Demningen ved Bogtveitvatnet. Foto: Tormod Gundersen.

Ønsker man å gå i fjellet f.eks på Høgstefjellet er det tilrettelagt med gode parkeringsmuligheter på toppen av Hitlandsbakkane. Langs Salhusvegen er det begrenset med parkeringsplass og kun én parkeringsplass plass ca. 100 meter øst for krysset til Baugtveitvegen.

Det første man kommer til er Hitland Gaard som har sine røtter fra 1788. Gården har i alle år vært regnet som et rekreasjonssted/turområde for nærmiljøet Salhus og Mjølkeråen.

Hitland Gaard er tilrettelagt som Selskapslokaler for inntil 60 personer. Foto: Tormod Gundersen.

På gården er det tilrettelagt for Selskapslokaler med alle rettigheter for inntil 60 personer. Lokal mat serveres i kulturhistoriske omgivelser hvor kultivert villsau er deres spesialitet

Flott turvei opp Hitlandsbakkane. Foto: Tormod Gundersen.

Videoklipp fra Hitlandsbakkane

Bildegalleri


  • Tips! Kjøp deg boken: Opptur.Hordaland: 276 fotturar. Der vil du bli overrasket over hvor mange turer som finnes i ditt nærområde. Du kan kjøpe boken her. [Ikke reklame].

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.