Norges hovedstad heter Oslo og er selvsagt en populær by. Alt det Oslo har å by på får man ikke plass i et lite blogg innlegg. Jeg skraper bare overflaten og vil deler noen opplevelser vi har hatt fra byen.

Det kongelige slott

Det kongelige slott i Oslo er den norske kongens hovedresidens. Slottet ble reist for kong Karl III Johan, men sto ikke ferdig før i 1849, under Oscar I. I turistsesongen er det mulig å få rundtur med guide på deler av slottet.

Vi møtte ikke kongen eller dronningen, men fikk et flott bilde av slottet.

Vi har vært utallige ganger i Oslo, og siden jeg har arbeidet i byen i fem år, blir man også gradvis glad i byen som tidligere hette Christiania.

Båttur på Oslofjorden
Jeg er glad i sjø og da måtte vi prøve sightseeingtur med båt. Oslofjorden går 12 mil sørover fra Oslo. På nettet kan du finne et utall med ulike båtturer, alt fra mini-cruise, seilbåttur på 3 timer, inkludert med mat og underholdning.  Mini-cruise turbåten tar deg med på en rundreise i den indre delen av havnebassenget, hvor man kan se de mest kjente byggverk som Operaen, Festningen, Akerbrygge og Tjuvholmen, mm.

2011-Juli-23 Oslo tur-4Båttur på Oslofjorden anbefales og er en flott opplevelse. Her klar til å gå ombord.

2011-Juli-23 Oslo tur-5Selfie- Tormod og Belkis på båttur i indre Oslofjorden.

Frammuseet
Frammuseet synliggjør alt det vi lærte på skolen om de tre store norsk polfarerne Fridtjof NansenOtto Sverdrup og Roald Amundsen. Museet formidler historien om de norske polferdene og norsk polarforskning, blant annet Nansens ferd over Polhavet og hans forsøk på å gå på ski over Nordpolen, Sverdrups ekspedisjon til Grønland og Amundsens Sydpolferd.

2011-Juli-23 Oslo tur-2Frammuseet formidler norsk polarhistorie på en utmerket måte. Her ser vi Fram skipet i bakgrunnen.

På Frammuseet få man se klær, ski, og alt tenkelig utstyr disse gutta hadde med seg på turen, samt unike bilder fra ekspedisjonene. En kjekt og lærerik opplevelse, som virkelig får frem hvor tøffe og engasjerte disse  nordmenn var.

Museet inneholder polarskipet «Fram» fra 1892 som er hovedattraksjon. Museet ble åpnet den 20. mai 1936.

Holmenkollen og hopptårnet
En Oslo tur blir ikke komplett uten en tur til Holmenkollen og hopptårnet. Her får man den beste utsikten over byen, og får også se hvor bratt over- rennet i hoppbakken er. Ta også en tur innom skimuseet som ligger i lokaler som ble sprengt inn i fjellet, ved siden av hoppet. Skimuseet og hopptårnet har åpent 365 dager i året.

2011-Juli-23 Oslo tur-7Få med deg skimuseet ved Holmenkollen, en spennende vandring i norsk skihistorie. 

2011-Juli-23 Oslo tur-6Belkis på skimuseet ved Holmenkollen, elgen var heldigvis ikke levende.

Oslo er storbyen som har noe for alle! Vi kommer gjerne igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen