Pers Hotell – En reise i skihistorie

Tormod

Oppdatert:

Heading

Pers hotell ligger på Gol, og er en fin plass å overnatte dersom du ønsker å dele bilturen Bergen-Oslo opp i to etapper. Når du overnatter på Pers Hotel blir man fort grepet av hotellets historie og Gol sin vakre natur. Her sover du godt og ønsker du en dukkert er det bare å besøke badelandet Tropicana som ble åpnet i 1988.

Heading

Pers hotell har rikelig med uteplass hvor man kan nyte kaffen og fjellene som omgir Gol. Foto: 18.08.16.

Hotellet gav meg mange inntrykk, alt fra et stykke skihistorie, til pioner ånd og skikkelig norsk «Ja – vi kan holdning» hvor Janteloven aldri fikk grobunn. Man blir mektig imponert over hva man har fått til her oppe.

Entré og resepsjon er bygd med mørke bjelker og søyler, utsmykket med peis, og skifter stein på veggen, samt dekorert med hovedtema som er et stykke norsk skihistorie.

Ski utstilling

Pers er historien om skifabrikken som ble til en av Norges største og mest allsidige turistbedrifter. Foto: 18.08.16 av Tormod Gundersen.

Pers hotell med lang ski historie

Historien om Pers hotell er lang, men i kortfattede ordlag bygde Per Herbrand Rustberggard om skifabrikken til Gol Ungdomsherberge i 1949. Oline og Per innførte som de første her i landet begrepet familierom på sitt ungdomsherberge. Sammen sørget de for at reisende fikk et godt måltid og husly for natten.

På Pers Hotell er det mange flotte utstillinger både på veggene og indrammet i glass.   

Etter hvert som turisttrafikken økte gjennom 50-årene begynte tanken om å bygge et hotell å melde seg. I 1964 stod det første byggetrinnet ferdig og Pers Hotell var da ca. 2.000 m2 og hadde 62 senger. Du kan lese mer om historien på Pers.no/om-oss.

Bilder av kjente skisport utøvere gjennom tidene og gamle ski utstilt på veggen. 

Hotell kjent for nydelig god mat

Pers Hotell har alltid vært kjent for nydelig mat og frokosten  var fantastisk. Etter å ha fordøyet små kjøttboller, bacon, eggerøre og nydelig pålegg, falt jeg til slutt for hjemmelagede vafler.

Frokost

Frokost på Pers Hotell anbefales og fordøyes i flotte omgivelser. Foto: 18.08.16 av Tormod Gundersen.

Vi spurte også betjeningen om vi kunne få fylle på kaffekannen så vi kunne ha med oss på veien videre, og de fylte opp med et stort smil. Vi følte oss veldig godt mottatt og service var upåklagelig.

Vafler

På Pers Hotell kan du steke dine egne vafler og de smakte nydelig. Foto: Tormod Gundersen. 

Rommene er helt grei og inneholder to stoler og bord slik at vi kunne se på TV uten å legge oss i sengen. Det var også mini-bar, som imidlertid måtte «kjøles opp.» Badet var veldig fint, rent og hadde høy standard.

Rom

Vi skulle ønske det var dobbeltseng og ikke to enkeltsenger, men vi sov godt allikevel. 

Et stort pluss er at rommene har balkong slik at man kan sitte ute under tak.

Gratis garasjeplass under tak, samt heis opp til hotellet er supert og gir trygghet for bilen og suveren tilkomst.

Se hotellets hjemmeside her. På Booking.com er det enkelt å bestille rom Booking.com [Affiliate link/Reklame].


Tips! Les også da vi besøkte utsikten hotell i Kvinesdal.

Sist oppdatert 23. april 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.