Booking.com – Hotellbestillinger på en plass

Booking.com er en nettside for bestilling av hotellovernattinger. Hotellbookingsportalen har en enkel og brukervennlig søkemotor og 1.534.024 tilgjengelige hotellovernattinger fordelt på 226 land. I henhold til Wikipedia bestilles det 1.200.000 rom per dag. Nettstedet har også en App for IOS og Android, og er tilgjengelig på 43 språk.

Booking.com

Forside på Booking.com gir deg overnattingstips og enkel søke-meny for dine neste hotellovernattinger. Bilde skjermdump Booking.com.

Booking.com sin historie

Booking.com ble grunnlagt i 1996 av Geert-Jan Bruinsma i Nederland. I 2000 fusjonerte selskapet med Booking Online og endret navn til Booking.com. Siden 2005 ble selskapet kjøpt og er drevet av United States-basert Booking Holdings som har hovedkontror i Amsterdam. 

Nordmenn er ivrige brukere av hotellportalene

TNS Gallup utførte en spørreundersøkelse for NHO Reiseliv før sommerferien i 2016. Resultatene viste at Nordmenn er ivrigere brukere av hotellportalene. To av tre booker nå utenlandsoppholdet gjennom en av hotellportalene. For innlandet var det noe lavere på 45%.

Booking.com har vært lenge i marked

Booking.com har vært lenge i markedet og selskapet har vært aktiv siden 1996 og har derfor (2018) over 22 års erfaring å vise til. Selskapet har hele 15.000 ansatte fordelt over 70 land, og det er derfor ingen tvil om at dette er en seriøs aktør som vet hva de gjør. At de har overlevd i et knalltøft hotellbookings marked i så mange år viser at de gjør mye rett.

Booking

Når du finner et hotell får du opp andres erfaringer og kan se en rekke flott bilder. Bilde skjermdump Booking.com.

Mange fordeler med Booking.com

1) Du får tilbud og gode priser

Alle ønsker så gode priser som mulig og det er nettopp det som er så utrolig bra med denne nettsiden. Du serveres konkurransedyktige priser, og får ofte store avslag i prisene i forhold til andre aktører.

2) Du får lese andres erfaringer med rommet og hotellet

Noe annet som er gunstig er at de lar sine brukere få vurdere de forskjellige overnattingsstedene. Det betyr at du kan lese andre sine opplevelser før du bestiller, noe som er en stor fordel. Når du har lest 5-10 vurderinger får du et godt innblikk i hva som var bra og ikke så bra.

3) Skreddersy dine søk og finn ditt drømmehotell

En stor fordel er at de lar deg velge et stort utvalg av hotell- og romkriterier. Det betyr at du kan skreddersy dine søk med de krav eller søkefilter du selv ønsker. Dermed slipper du å lete gjennom et ti-tals hoteller og rom som ikke tilfredstiller dine ønsker.

Det kan legge inn søkekrav som pris-nivå slik at du holder deg innenfor budsjett. By eller område. Antall hotellstjerner. Leiligheter eller hotellrom. Ligger ved stranden. Basseng. Bar. Treningstudie. Klimaanlegg. Froskost inkludert eller all-inklusive. Gratis Wifi, og en rekke andre rom spesifikke fasiliterter.

4) Du slipper å registrere personalia på hvert hotell du skal bestille på

Når du skal bestille via hotellets egen hjemmeside må du først registrere deg og sette opp en brukerkonto på nettsiden. Dette er tidkrevende, og du må fylle inn alt av opplysninger.

Skal du bo på flere hoteller blir denne registreringsprosessen et ork, og på Booking.com legger du inn slik informasjon kun en gang. Deretter kan du booke hvor som helst i verden.

4) Du betaling ingenting på forskudd, alt betales på hotellet

På Booking.com betaler man som regel ingenting ved bestilling eller på forskudd. Hotellovernatting betales på hotellet. Dette gir en trygghet spesielt ved avbestillinger. Hvis dette ikke er tilfelle grunnet spesielle tilbud eller lignende vil det tydelig fremkomme.

5) Gratis avbestilling

På enkelte hoteller i utlandet kan du avbestille gratis inntil 7 døgn før ankomstdatoen. Etter 7 døgn må du betale første døgn. På hoteller i Norge kan man normalt avbestille gratis frem til kl. 18.00 på ankomstdagen. Du må betale prisen for den første natten hvis du avbestiller etter kl. 18.00 på ankomstdagen.

6) Tilpassede tilbud basert på søk og tidligere overnattinger

Etterhvert som du bruker tjenesten vil de kunne tilby gode tilbud på hoteller i område hvor du tidligere har søkt eller overnattet. Dette er veldig informativt når du er på jakt etter hoteller på ulike steder du har vært tidligere.

Besøk Booking.com (Affiliate link)

Jeg synes Booking.com her (Affiliate link!) er veldig bra! Jeg har aldri hatt noe problemer hverken i innland eller utland med dem. Brukervennlig og oversiktlig. Lett å både booke og endre booking. Les også om Secret Escapes som tilbyr luksus overnattinger til en rimelig penge.
Hotels.com er også en annen populær hotellportal som brukes mye.

God booking!

Sist oppdatert 12. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress