Ekebergrestauranten – Oslos vakreste utsikt

Ved Ekebergrestauranten i Oslo har man nydelig utsikt over Bjørvika, Sørenga, Oslo fjorden, Operahuset og Oslo by. Da vi besøkte restauranten i 2016 var vi ikke kommet for å smake på restaurantens nydelige mat eller drikke, men for å se på utsikten og gå litt rundt i Ekebergparken. Jeg vil påstå at dette stedet gir den flotteste utsikt opplevelsen over hovedstaden.

Ekebergrestauranten

Utsikten fra Ekebergrestauranten i Oslo er bare helt fantastisk. Foto: 17. sept. 2016 av Tormod Gundersen.

Utenfor restauranten er det god plass til uteservering, samt en glassvegg som tar av for vinden, men som ikke hindrer utsikten. Det er også store parasoller på hele uteområdet slik at man kan sitte ut selv om solen steker eller det kommer noen regndrypp. Lørdags formiddag er det selvsagt ekstra populært, og man må være litt tålmodig med tanke på å få bord. 

Ekebergrestauranten

Stort uteområde slik at gjestene kan nyte mat og drikke ute i friluft, samt oppleve panoramautsikten over Oslo. Foto: 17. sept. 2016 av Tormod Gundersen.

Det var veldig kjekt å se de nye leilighetene som er bygget på Sørenga, og er nok midt i blinke for dem som jobber sentralt i Oslo. Jeg trør ikke skrive her hva disse leilighetene koster, men de er veldig dyre. Vel, det er i alle fall lov å drømme…  

Ekebergrestauranten

Nytt leilighetskomplekset på Sørenga for de som har en tykk lommebok. Foto: 17. sept. 2016 av Tormod Gundersen.

Ekebergrestauranten

Jeg poserer gjerne med Oslo i bakgrunnen. Foto: 17. sept. 2016 av Tormod Gundersen.

Ekebergrestauranten

Utsikt over Sørenga, Bjørvika, Operahuset og Oslo sentrum. Foto: 17. sept. 2016 av Tormod Gundersen.

Høsten 2013 åpnet Ekebergparken som har blitt et svært populært tur-område. I parken kan man oppleve kunstverk av noen av verdens største kunstnere. Da vi vandret rundt i parken pågikk det fotografering av et brudepar, og det var jo ekstra hyggelig.

Rett øst for Ekebergrestauranten ligger Ekebergparken, med en rekke kunst og skulpturer utstilt. Initiativtager til parken er Christian Ringnes. Foto: 17. sept. 2016 av Tormod Gundersen.

Parken drives i dag av C. Ludens Ringnes Stiftelse som ble etablert av Christian Ringnes i 2003. Villahagene nedenfor Ekebergrestauranten er blitt restaurert som henholdsvis museum, barneklubben Hakkespettene og Karlsborg Spiseforretning. 

Se hjemmesiden til Ekebergrestauranten her


Tips! Les om Tigeren i Tigerstaden.

Sist oppdatert 10. desember 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress