Begrepet og navnet "Tigerstaden" om Oslo kan føres tilbake til Bjørnstjerne Bjørnsons dikt Godt mot i samlingen Digte og sange fra (1870). I diktet skildres en kamp mellom en landsens hest og en tiger (symbol på byen). I en artikkel i Morgenbladet i 1889 uttales at Bjørnson utslynger hånende ord mot Christiania, «denne kolde by, som han tidligere har kaldt "tigerstaden"».

Her står skulptur av tigeren på Jernbanetorget foran Oslo Sentralstasjon og skuer utover byen og oppover mot Carl Johans Gate. 

Etter Bjørnstjerne Bjørnson har begrepet blitt brukt av blant andre Christian Krohg, Nils Collett Vogt og Rudolf Muus, ref Wikipedia. For folk idag og beboere i Oslo er selvsagt begrepet "Tigerstaden" nå mer positivt ladet og brukes med stolthet.

I løpet av årene er det blitt utplassert en rekke skulpturer av tigre blant annet en større bronseskulptur laget av billedhuggeren Elena Engelsen foran Oslo Sentralstasjon.

Tigeren i bronse foran Oslo Sentralstasjon er et populært fotografi objekt. 

En rekke tigre er utplassert i Oslo og denne står på foran Oslo Sentralstasjon.

Det ble også utplassert en rekke skulpturer av tigre på Fridtjof Nansens plass foran Oslo rådhus i forbindelse med jubileumsåret 2000.

Velkommen til Tigerstaden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen