Mosevatnet er en innsjø i Stavanger som ligger mellom Hillevåg, Eiganes og Våland og har et areal på 0,45 km² – og er det tredje største i Stavanger etter Hålandsvatnet og Store Stokkavatn. Mosvatnet er det mest brukte friluftsområdet i Stavanger.

Mosevatnet i Stavanger har flott tursti og er Stavangers mest brukte fritidsområde. Bilde tatt 5. juni 2018. 

Mosevatnet er Stavangers mest populære frtidsområde

I det fantastiske sommerværet er det en fryd å spasere rundt Mosevatnet. Lengden rundt vannet er ca 3,1 km langt, og passer dermed for både unge og eldre. Det er fin og tilrettelagt grusvei rundt hele vannet. Løypen er også godt lysbelagt og har en rekke tilkomstmulighet som gjør turstien rundt vannet lett tilgjengelig for omliggende befolkning.

Utvalgstellingene som ble foretatt i 1995 viste at anslagsvis 560 000 personer brukte turstien. Voksne turgåere var de ivrigste brukerne, men syklister og joggere utgjorde også en stor brukergruppe.

Vakker bøkeskog omkranser det vakre turområdet. Bilde tatt 5. juni 2018.   

Vannet og området rundt har et rikt fugleliv. I bøkeskogen finnes blant annet bokfink, gråtrost, rødvingetrost, løvsanger, kjøttmeis og rødstrupe.

I sørenden ligger Mosvangen Camping og i øst Stavanger Svømmestadion Gamlingen. På disse stedene er det tilrettelagt for gratis parkering. På vestsiden ligger Rogaland Kunstmuseum.

Det er  ikke rent nok til at bading kan anbefales i vannet.

Les også min blogg om Breiavatnet i Stavanger.

Kart over Mosevatnet. Bilde skjermdump fra Google.com 5. juni 2018.   

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.