Breiavatnet er et lite vann som ligger midt i sentrum og bare et steinkast fra vågen i Stavanger. Rundt vannet er det plassert ut benker hvor man kan sitte og se på svanene og fuglelivet.

Rundt Breiavatnet kan man slappe av på en benk og la freden senke seg.

Jeg vil gå så langt som å si at Breiavatnet er med på å gi byen sjel og liv. Her møtes kjærestepar som går hånd i hånd, andre ligger på gresset og soler seg. Her treffes barn og unge til ulike aktivitet ved Paviljongen. Spesielt i helgene er det mye mennesker rundt vannet.

Skolekorps øver ved Paviljongen 21. juni 2008.

Rundt Breiavatnet yrer det med fuglelivet, og både unge og voksne kan mate endene som svømmer rundt. Mange har med seg en plastpose med tørre brødskalker, og da blir det alltid liv og røre blant fuglene.

Å mate svaner og ender er kjekt, her en vakker svane som er sulten.

Like ved vannet ligger blant annet Stavanger Domkirke, ByparkenKongsgårdKiellandshagen,  Atlantic hotell, Josefinestiftelsen, Byterminalen og Stavanger jernbanestasjon.

I 2008 ble det montert en dyreutstilling rundt vannet. Det var helt spesielt og ganske stilig. Det begeistret både byens innbyggere og turister.

I juli 2008 ble det montert en dyreutstilling rundt vannet rett nedenfor Domkirken. 

Breiavatnet får sitt vann fra Mosvatnet gjennom Kannikbekken. Fontener har det vært i vannet siden 1924.  I tidligere tider var det ålefiske i Skolebekken og i Breiavatnet, og det ble også fisket regnbueørret i vatnet. Slik er det ikke i dag, men vannet er allikevel en flott attraksjon midt i Stavanger sentrum.

Her ser vi vatnet fra leiligheteten vår i St. Olavs gate hvor vi skimter fontenen som er montert i vannet. Bilde 17. mai 2019.

Flott bilde av vannfontene i Breiavatnet. Bilde tatt 2. mai 2019.

Min bror Vegard lot seg også begeistre av vannet. Bilde tatt 10. april 2010.

Bilde fra vinteren 2010 hvor det var mange som gikk på skøyter og spilte hockey. 

Hvis du er i Stavanger bør du ta en runde eller to rundt det vakre vannet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen